有無jm會上大陸或淘寶網買野?

Colder
|
你會上大陸網或淘寶買野嗎?

請問你用集運係用邊間?好唔好?
體積重點計?有無情況可以豁免唔計只計實重?
謝謝
mmya
|
我用順豐集運
其他的太慢太麻煩
又追蹤唔到
我寧願貴啲
pansy888hk    發表於 18-10-24 20:17
^—^
|
Colder 發表於 18-10-24 13:54

我用紅杉,即之前嘅亞風,通常我今日寄,明天會到香港....但佢都有計體積……但唔算慢....

我之前用點對點,佢係只係計重量,但係成日有啲貨物唔收打回頭,我就冇用,因為覺得太麻煩

fanny590
|
mmya 發表於 18-10-24 14:07
我用順豐集運
其他的太慢太麻煩
又追蹤唔到

同你一樣, 寧願用順豐
carrie_1102
|
我住村屋,見到村民介紹用新世代,集運比完錢我揀全一,兩個工作天已送到,我仲提醒叫佢送前半小時致電,真係有人打比我,我就約佢响我屋企附近個公園交收,因為我個門牌好難揾,都幾順利同方便
SaBB
|
Colder 發表於 18-10-24 13:54

大件貨我用點x 點、只計實重、包送上門

andyman
|
而家轉左用新世代, 有時計左體積, 都仲平過官栠, 當然係唔太大件。今發後至。
oceandeepsea
|
淘寶用官方集運,盡量唔買超體野,如果要,另外再搵出面d集運
mecury1234
|
回覆 Colder 的帖子

我用集運王, 今發明到, 最遲都係隔日就到倒, 都方便, 但衰在液體同食物佢地唔寄得, 呢樣差左D!
lyh80115
|

淘寶、京東、拼多多、蘇寧、唯品会、當當……乜都玩 。各網站不定期有促銷,玩得多先買到平嘢!

集運我就一定用私集,淘寶集運只服務淘寶唔啱我。私集送上公司通常今發明至或後至,都好快。我用頂好集運,乜嘢敏感貨都送唔洗煩。
抺茶雪糕
|
用信封,跟住用智能櫃取
無話可說
|
淘寶,用私人氣運多,除非好趕先用順風
mymarigold
|
用順豐, 一來可以check到件貨去咗邊, 二來佢哋都幾快, 所以寧願畀貴少少買個安心
AhKaAhKa
|
我用順豐集運
其他的太慢太麻煩
又追蹤唔到

X2
認字特警
|
用咩都好,一定唔再用 4px
c.vieri
|
之前有jm介紹,用滿倉集運。

快到有d嚇親,前日5點比錢出貨,尋晚10點收到快遞電話問可唔可以送上門
pansy888hk    發表於 18-10-24 20:18
Colder
|
我用順豐集運
其他的太慢太麻煩
又追蹤唔到

即係官集?但官集係咪好似好多貨唔收?

DoReMi媽媽
|
淘寶,用順丰
Colder
|
^—^ 發表於 18-10-24 14:15
我用紅杉,即之前嘅亞風,通常我今日寄,明天會到香港....但佢都有計體積……但唔算慢....

我之前用點對 ...

吓?點解佢唔收?有無解釋?
打回頭點算?你咪要蝕來回運費?

紅杉,有無情況可以豁免唔計只計實重?
Colder
|
SaBB 發表於 18-10-24 14:31

大件貨我用點x 點、只計實重、包送上門

咁非大貨,你會用邊間集運?
本來都想用點x點,但佢限15年,我買唔少個限制太緊