想參考大家的喵食咩貓糧

elaineleung30
|
最近想轉糧,但吾知轉咩好!想參考大家的喵食咩貓糧!
kam825
|
elaineleung30 發表於 18-10-24 14:14
最近想轉糧,但吾知轉咩好!想參考大家的喵食咩貓糧!

乾糧? 濕糧?
|
kam825 發表於 18-10-24 23:42
乾糧? 濕糧?

乾糧
kam825
|
elaineleung30 發表於 18-10-24 23:51
乾糧

食開咩牌子?
我貓貓食緊wellness core同orijen
|
kam825 發表於 18-10-24 23:52
食開咩牌子?
我貓貓食緊wellness core同orijen

Wellness core試過吾肯食,後者太高蛋白質,受不了。我的現吃aatu鴨味!
請問fussiecat 雞味,candiae pure雞味,楓葉free grain 雞味那隻好?
kam825
|
elaineleung30 發表於 18-10-24 23:55
Wellness core試過吾肯食,後者太高蛋白質,受不了。我的現吃aatu鴨味!
請問fussiecat 雞味,candiae pur ...

睇成份
fussiecat>canidae>楓葉
|
kam825 發表於 18-10-25 00:18
睇成份
fussiecat>canidae>楓葉

我上網搜尋資料,好似楓葉最低碳,但三種糧刀好似冇乜評論咁,請問可以逐款加以說明嗎?我不太懂看,謝謝(emoji)(emoji)
kwanbb
|
家中貓貓差不多一歲,由細到而家食緊 orijen 的 全貓糧,請問是否需要轉成貓糧嗎?
|
kwanbb 發表於 18-10-27 23:37
家中貓貓差不多一歲,由細到而家食緊 orijen 的 全貓糧,請問是否需要轉成貓糧嗎?
...

不要呀
全貓糧是任何年齡刀可食
kwanbb
|
elaineleung30 發表於 18-10-27 23:46

不要呀

好的,我繼續比貓貓食,儲肥佢
唔該哂
c9c99
|
我兩溝:Origen紅肉+canidae無殼物雞味