請教65歲想拎返強積金,要點做?

fanfan2606
|
唔知有幾個賬戶,我上網查過都唔係好明,要點樣先可以快啲或方便啲拎返強積金,請教過來人
mln
|
我同你一樣都係有幾間不同公司的供款, 最後我把它合併一間, 錢集中一齊, 但是我仲有一間忘了什麼簽名, 做唔到合併。 都想消失提款出來, 但都唔知點搞。 你未到65歲,不如先合併先啦~等65歲先一次過攞出來
cattz288
|
fanfan2606 發表於 18-10-24 15:08
唔知有幾個賬戶,我上網查過都唔係好明,要點樣先可以快啲或方便啲拎返強積金,請教過來人
...

去積金局check
crystal媽咪
|
...

去積金局 download份表,填。會寄返畀你,話你知有幾多個戶口
wcpcelia    發表於 18-10-24 19:39
tansyneko    發表於 18-10-24 15:35
crystal媽咪
|
...

啱啱睇咗,可以上網查都得。不過我以前就係寄份表去積金局

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau    發表於 18-10-24 15:53
mandy952
|
...

去政府強積金網站睇,佢有講
SUKI20062014
|
我直接下載左宏利的提取表格過去.尋日剛剛寄出.唔知道得唔得.我幫我媽咪寄的,拒上個月夠65歲喇
SUKI20062014
|
好似話寄資料過去後一個月左右會寄返支票過來喔.