東京酒店4揀1. 請幫忙.

angelmame
|
將去東京hea遊5天. 沒有特別行程.
去過多次. 今次是自己1個人去.
最麻煩行李要自己拎(平時老公拎).
所以想揾方便的酒店. 新宿 Sunroute Plaza Shinjuku東京駅
丸之內酒店 Marunouchi Hotel 押上駅
Richmond Hotel京成上野 APA Hotel 請問各位JM. 你們會揀邊間?
請給意見.
謝謝.
seaheart88
|
angelmame 發表於 18-10-24 16:55

我鍾意sunroute plaza shinjuku 。。。夠方便。。。
novoma
|
將去東京hea遊5天. 沒有特別行程. 去過多次. 今次是自己1個人去.最麻煩行李要自己拎(平時老公拎).
一個人, 房間面積不是最重要的話, 就住 APA上野 ( 只有 11 Sqm).

來回機場一程車 ( SkyLiner or 京成本線 ), 班次密, 酒店就在京成站對面, 有行李都無有怕. 上野食店多, 人來人往, 唔使怕安全問題.

Sunroute Plaza : 由 JR 行過去, 要 500~600 Meter, 搭 Nex 慢過蝸牛
京成 APA, 由京成上野行過去 : 50 Meter, 落雨都不用開遮, 但價錢並不吸引.

Joey8
|

新宿 Sunroute Plaza Shinjuku 最方便
wcpcelia    發表於 18-10-24 18:27
angelmame
|
seaheart88 發表於 18-10-24 17:20
我鍾意sunroute plaza shinjuku 。。。夠方便。。。

好多年前住過. 感覺很好. 但阿妹一家今年Summer 住過. 話好嘈. 而且有D 舊. 仍然考慮中........
seaheart88
|
angelmame 發表於 18-10-24 17:31
好多年前住過. 感覺很好. 但阿妹一家今年Summer 住過. 話好嘈. 而且有D 舊. 仍然考慮中........
...

我前一年住過我又覺得OK。。我唯一係覺得間房太細囉。。如果雙床房就比較大少少。。我又唔覺得好舊。。但係我鍾意去交通方便有機場巴士直達。。
angelmame
|
novoma 發表於 18-10-24 17:24
一個人, 房間面積不是最重要的話, 就住 APA上野 ( 只有 11 Sqm).

來回機場一程車 ( SkyLiner or 京成本線 ...
Book左 Single 湖景房(可取消的). 呢間真的勁方便. 未住過APA 系列. 或者今次 try try. Thank you.
angelmame
|
seaheart88 發表於 18-10-24 17:33
我前一年住過我又覺得OK。。我唯一係覺得間房太細囉。。如果雙床房就比較大少少。。我又唔覺得好舊。。但 ...
多謝你意見. BTW, 之前聽你講. 用DBS dollars 換左 Avois extra 30%. 假單程換左TPE-HKG. Thank you.
seaheart88
|
angelmame 發表於 18-10-24 17:40
多謝你意見. BTW, 之前聽你講. 用DBS dollars 換左 Avois extra 30%. 假單程換左TPE-HKG. Thank you.
...

係。。。31/10前用dbs black 兌換Avios 有額外30%。。。我係換香港去羽田暑假。。因為我想一早7點幾轉機上旭川
angelmame
|
Joey8 發表於 18-10-24 17:26
新宿 Sunroute Plaza Shinjuku 最方便

thank you
Joey8
|
angelmame 發表於 18-10-24 17:58
thank you

但我揀「哥斯拉」
angelmame
|
Joey8 發表於 18-10-24 18:09
但我揀「哥斯拉」
哥斯拉都好. 但要拖住個急很一段咁多人的路. 去程還可以. 但回程我怕應付不到.
Joey8
|
angelmame 發表於 18-10-24 18:16
哥斯拉都好. 但要拖住個急很一段咁多人的路. 去程還可以. 但回程我怕應付不到.
...

因為我貪佢比較新,我C6好麻煩,舊少少酒店都嫌棄,上次福岡俾佢話左好耐。。。間酒店舊太暗同有少少霉味。。。
Joey8
|
angelmame 發表於 18-10-24 18:16
...

新宿JR九州花開酒店我見都好多人推薦
oldfrog
|
押上駅間Richmond 都好方便,留下超市,行過對面就係押上駅
novoma
|
oldfrog 發表於 18-10-24 21:07
押上駅間 Richmond 都好方便,留下超市,行過對面就係押上駅
押上站機場班次少, 偏處東京的東北面, 去一般香港人常去的車站太遠.
angelmame
|
oldfrog 發表於 18-10-24 21:07
押上駅間Richmond 都好方便,留下超市,行過對面就係押上駅

呢間上年住過, 各方面都好好. 晴空塔好多美食 謝謝.
nisha
|

如果成田出入- 丸之內同京成上野APA 都方便
我諗如果我一個人會prefer 丸之內