支票大細寫(請幫手睇睇)

梳打餅
|

已經改啱啦!Thank you 各位!
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
圓碌碌
|

fifty cents
Q10
|

大肉兒
|
337.5 or
337.05

Cheung1234
|
337.05定337.5?
Q10
|
圓碌碌 發表於 18-10-24 18:20
fifty cents

Five cents 係正確,因為樓主要寫5仙不是5角。
Q10
|
如果337.5 就尾寫fifty cents.
yamaneko
|
Can try this next time, https://chequeconvert.hkcoding.com
終極熊貓
|
梳打餅 發表於 18-10-24 18:18
好少寫有角的支票,請幫吓眼睇吓英文和數字寫得對嗎?$337.5 Thank you!

dollar and dollar~
不過應該唔會彈~
梳打餅
|
Q10 發表於 18-10-24 18:21

Sorry ar!我寫得衰,係337元5角
圓碌碌
|
Q10 發表於 18-10-24 18:21

我都想問係5角定5仙
Reminder
|
好少寫有角的支票,請幫吓眼睇吓英文和數字寫得對嗎?$337.5 Thank you!

未寫抬頭,日期
kitbebe
|
梳打餅 發表於 18-10-24 18:23
fifty cents
gracelam
|
好少寫有角的支票,請幫吓眼睇吓英文和數字寫得對嗎?$337元5角 Thank you!

...

支票寫5仙

就啱!!!

但337.50 就唔啱
梳打餅
|
Reminder 發表於 18-10-24 18:23
未寫抬頭,日期

msfatcat
|
Android機可以download呢個app

wcpcelia    發表於 18-10-24 18:51
終極熊貓
|
梳打餅 發表於 18-10-24 18:23

咁連數字都錯喎

不如你google
cheque writing
入完數字照抄~
梳打餅
|
yamaneko 發表於 18-10-24 18:23
Can try this next time, https://chequeconvert.hkcoding.com

Thank you
kaki0901
|
$337.50-THREE HUNDRED THIRTY SEVEN AND FIFTY CENTS ONLY

$337.05-THREE HUNDRED THIRTY SEVEN AND FIVE CENTS ONLY
bufferzone
|
呢個app幫到你