美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

ashleyroom 發表於 18-10-24 20:43
大家有試過抽脂嗎,如有可分享下嗎?被深深吸引,聽說很快一小時完成。其他都一無所知,希望聽到真個案 tha ...

有,但要密密做收緊

侯爵府

抽過,的確好有用,但做完成個月又腫又痛,頭三日真係好好痛

禁止訪問

禁止訪問

別墅

做過手臂同埋大腿抽脂,做完之後,部份位置會瘀,可能因為手術嘅時候有麻醉,之後又有食止痛藥,所以一直都冇乜點痛,完全沒有腫,大腿沒有特別不舒服,反而手臂真係好唔舒服,成日都有拉扯嘅感覺,維持左都有差不多兩個月都是這樣,常常要按摩手臂,做完頭一個月還要穿上很緊的束臂,都幾辛苦。 抽脂唔係用重量計的,但可以用尺來量度瘦了幾多cm。

男爵府

抽完如果大飲大食係絕對會翻肥,但抽過脂嘅部分因爲抽走左脂肪細胞係會比以前冇咁肥。例如未抽前係最肥大肚腩,咁抽平左個腩,你再食肥番,個腩可能會係最後先肥,肥肉會係第二d部分發展先。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你地好勇敢,我怕痛。

大宅

有沒有介紹?大概幾錢?

禁止訪問

別墅

回覆 gglc 的帖子

講得好啱,我之前抽大腿脂肪,近這兩個月休息多了,也吃多了,明顯胖在肚子⋯

別墅

回覆 cecelc 的帖子

真心講,真係唔算痛。反而我覺得第一樣野係老公唔反對(最好支持添啦),第二樣嘢係勇氣,因為始終要麻醉,有風險,我做嗰陣時,同左屋企人講,屋企人反對(老公沒有反對),屋企人仲在網上找失敗的新聞給我看,當然全部都是國內的…唉…心情原本已經很擔心,他們這樣令我壓力更大,更怕。

別墅

回覆 10022004 的帖子

已經PM給你,我做的時候手臂是環型,會貴只抽內側少少,另外我嗰陣時係做抽大腿脂肪用來填補胸部,所以價錢同只係抽大腿不同,之前我朋友抽腹部,也是把部份脂肪,填補了臉上的凹陷位置(因年紀大,面上的骨膠原和脂肪會流失,所以順便填補),例如蘋果機,夫妻宮,法令紋。 總之我照pm啲資料你,每個人情況不同,你可以直接用line(因為在台北),問佢哋手術問題包括價錢。

別墅

回覆 ashleyroom 的帖子

因為我是在台北做的,所以用line問好晒,在香港付小部份作為訂金。 落機當日下午去診所做最後資詢,晚上12點開始不能夠進食或飲嘢。第二天早上一早就去診所付尾數,醫生會在要抽脂嘅部份劃線,影相,然後就去換衫,跟住去手術室進行消毒,跟住瞓上手術床,然後麻醉。醒返嘅時候已經在康復室,沒有怎樣痛,但係好攰,同埋非常非常眼瞓(麻醉藥影響),所以最好要有朋友或者家人一齊去,同埋酒店都book在診所附近…如果係抽大腿脂肪,可以準備定比較緊嘅leggings行路會舒服好多,佢哋都可以幫你訂束衣或褲⋯視乎你抽取邊個部份⋯⋯如果你抽嘅部份較多,可能要着束衣連褲,咁夏天做的話就比較辛苦了,另外,如要全身都抽,風險太大,醫生唔會做,會叫你分兩次抽…

大宅

Happyhappylive 發表於 18-10-24 21:43
有,但要密密做收緊

係囉..脂肪係抽走但皮咪鬆哂

別墅

回覆 sophialihk 的帖子

所以現在比較多人會做威塑,你可以上網查一查,用呢部機嘅好處係,佢會追蹤脂肪來抽,減少抽走血液,所以都安全啲,另一好處係佢做完之後會幫助收緊,不過當然要另外加錢做啦。 再加上手術後一個月要穿緊身衣,所以做完之後沒有鬆泡泡,比傳統嘅抽脂方法好好多,但係又要比多啲錢囉⋯⋯同埋唔係所有醫生都有得呢部機,可以上返威塑官方網站睇有邊個醫生有。

禁止訪問

別墅

已pm

男爵府

2024年龍年勳章

Monice 發表於 18-10-26 06:03

因為我是在台北做的,所以用line問好晒,在香港付小部份作為訂金。 落機當日下午 ...

一邊睇你回覆,個畫面一邊響個腦出現,真係諗到都驚,好佩服你嘅勇氣

別墅

回覆 2015PY 的帖子

老實說,資詢的時候一點害怕也沒有,甚至滿心期待,但係當去到手術室嘅一刻,突然腦裏一片空白,喺度諗點解要做,做緊乜嘢,係唔係一定要做…當然,呢個時候諗乜都太遲了,肉肉已在砧板上…

首頁

尾頁

跳至