嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好,我仔仔早產28週出世時醫生已經講左有尿道下裂問題,果陣時未知道嚴重性後來一直去了解先明白到仔仔個尿道口好底,係蛋蛋同啫啫既交界而且90度向下彎。
到今日去左伊利沙伯睇第一次小兒泌尿醫生都表示好大機會要做兩次手術,做一次既話就得7 8成機會成功。而仔仔依家啫啫未夠大去做下一步,4個月後覆診。
我世界就好似崩潰左咁,不停係到諗到底我做錯左啲咩要仔仔受罪。
想請問一下有經驗既媽媽們,你地仔仔做完手術成功嗎?手術後恢復住院幾耐?住院期間要留意啲乜野?如果搵顏醫生或者楊教授大家會推薦嗎?費用多少?

大宅

阿仔k1時到QEH做修補尿道下裂手術,住院一星期要插尿喉,打抗生素,期間阿仔一星期都要平臥,不得轉身或坐起。可以off尿喉,自己可以小便就出院。醫生拔尿喉個下,阿仔喊到拆天。

複式洋房

回覆 meimei333 的帖子

多謝你既回復!唔好意思依家先睇到,你仔仔依家情況好嗎?佢係弟幾點?一次就可以嗎?
醫生話好可能要返聯合做,請問你大人要係醫院陪伴既時侯會唔會好辛苦?感謝你回答

大宅

yinglau428 發表於 18-10-25 00:29
大家好,我仔仔早產28週出世時醫生已經講左有尿道下裂問題,果陣時未知道嚴重性後來一直去了解先明白到仔仔 ...

祝福

民房

大家好,我仔仔早產28週出世時醫生已經講左有尿道下裂問題,果陣時未知道嚴重性後來一直去了解先明白到仔仔 ...

我仔仔都有要做手術,排緊瑪麗。又諗緊搵唔搵私家醫生做手術。有冇baba mama俾d 意見?

大宅

您好!我bb都係早產bb.係12月12日剛剛都确診了尿道下裂,他的尿道在JJ下面,陰囊上邊,有個尿道,他現在7個月,威爾斯親王醫院醫生現在安排2019年2月19日做手術,手術分兩期做,我都好擔心。日日都食唔落野,我都唔知點解會有這樣情況出現!好怕手術有點唔成功,怕無左(emoji)(emoji)(emoji)(emoji),有無人(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)做左無事!請指教!

首頁

尾頁

跳至