【名校爭收劉華個女】六歲Hanna自己話事選維小

popofat
|
https://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20181025/632744?utm_campaign=hkad_mag_fullvideo&utm_medium=internal&utm_source=hkad&utm_content=article_text_link

有邊D名校已放榜仲搶收佢個女咁巴閉?
Duster
|

講緊去年嘅事吧!劉華個女今年已經一年級了!
monkeydiary
|
Duster 發表於 18-10-25 02:07
講緊去年嘅事吧!劉華個女今年已經一年級了!

唔出奇喎,不過我覺得老豆巴閉d, 無個咁勁的老豆,又未必間間學校爭住收啫!
心心
|
monkeydiary 發表於 18-10-25 02:09
唔出奇喎,不過我覺得老豆巴閉d, 無個咁勁的老豆,又未必間間學校爭住收啫!
...

劉華囡囡,一定搶住收啦
bosch
|
應該話d 學校槍住收呢個家長.
koller    發表於 18-10-26 14:13
mei524
|
靜初
|
popofat 發表於 18-10-25 01:54
https://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20181025/632744?utm_campaign=hkad_mag_fullvideo&utm_medium=i ...

呢個世界有一種係大範圍我選好了, 然後你們選範圍內的就可以。

最緊要係皆大歡喜。
toffeechoco
|
講乜都得, 又冇人會証實到, 劉華自己唔會出嚟講班學校爭收佢個女, 班傳統名校亦唔會出嚟講嘢
SaBB
|
popofat 發表於 18-10-25 01:54
https://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20181025/632744?utm_campaign=hkad_mag_fullvideo&utm_medium=i ...

上年有人話小女拔收左佢、不過最後都係入維多利亞。
newinewi
|

。。
cattz288
|
SaBB 發表於 18-10-25 07:26
上年有人話小女拔收左佢、不過最後都係入維多利亞。

如果問亞女, 梗係同同學一齊開心d喇
Lopopo
|
newinewi 發表於 18-10-25 07:30
間中壹仔就話劉華有特權可車直入學校,到底係學校想佢咁做,還是其他學生家長都可以,抑或佢可以申請咁做? ...

係囉,只不過係明星,唔係權貴

vivibabyvivi
|
bosch 發表於 18-10-25 05:08

leng1999
|
bosch 發表於 18-10-25 05:08

心水清
juniorli
|
newinewi 發表於 18-10-25 07:30
間中壹仔就話劉華有特權可車直入學校,到底係學校想佢咁做,還是其他學生家長都可以,抑或佢可以申請咁做? ...

其實其他家長都可以駕車入學校接送,劉德華冇特權
newinewi
|
juniorli 發表於 18-10-25 08:09
其實其他家長都可以駕車入學校接送,劉德華冇特權

其實好多名人反而唔鍾意特權,實比人唱。

一句"名人大哂呀",其他人就會附和。

以前好似有單,名人買貴機票加錢優先上機定入閘,傳媒又話特權,機票價格都唔同
Jane1983
|
劉德華名氣大,形像正面,學校鍾意呢類家長唔奇。多學校收係因為劉華,唔係佢女特別叻,有乜值得講呢?

Poyau
|
自己話事首先要有選擇
tester5
|

自己咁有錢,即使個女讀寶校都唔怕啦。
劉華得一粒女,我唸佢觀念都係最緊要個女開心,咁維小都唔錯啦。
luppy
|
Lopopo 發表於 18-10-25 07:45
係囉,只不過係明星,唔係權貴

就糸出名d學校先收.....間學校自然出名又多個有$人捐款。
你估學校真糸為學術甘好....

你地睇d明星話甘易就入到好學校,實有原因嘅