邊間網上銀行買賣股票收費 平又好用呢?

Aoki
|
如題,謝謝
fwp
|
d 人话一通。我没用。
mmya
|
citi
lilianyuyu
|
Aoki 發表於 18-10-25 02:26
如題,謝謝

Standard chartered(emoji)(emoji)
siambb
|
mmya 發表於 18-10-25 16:41
citi

Citi x 2
Eric1121
|
Aoki 發表於 18-10-25 02:26
如題,謝謝

銀行 平就應該係渣打 我自己用緊
fwp
|
Eric1121 發表於 18-10-25 17:49
銀行 平就應該係渣打 我自己用緊

how much per transaction?
fwp
|
mmya 發表於 18-10-25 16:41
citi

mmya
|
fwp 發表於 18-10-25 19:25

citi bank 我買賣一手工商銀行, 大概$18x2
fwp
|
mmya 發表於 18-10-25 20:03
citi bank 我買賣一手工商銀行, 大概$18x2
good price

i use east asia, minimum charge 80+misc fees....
south china securities, minimum charge 50+misc fees...
ysy87
|
回覆 mmya 的帖子

X2 什麼意思
mmya
|
ysy87 發表於 18-10-26 13:26
回覆 mmya 的帖子

X2 什麼意思

即係買一手工商銀行要$18
賣時亦都要$18
已包曬所有雜費
而且citi不用存倉費
bubu7
|
mmya 發表於 18-10-26 13:34

即係買一手工商銀行要$18

你本身是月供股票?因我睇過不是這樣喔
mmya
|
bubu7 發表於 18-11-2 18:39

你本身是月供股票?因我睇過不是這樣喔

不是月供
畀埋張statement你睇

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bubu7
|
mmya 發表於 18-11-2 19:05
不是月供
畀埋張statement你睇

Aiya.......不用圖啦,因我都搵緊又唔想證券行,上網睇大部分都是頭三個月免佣,唔該曬你先。

mmya
|
bubu7 發表於 18-11-2 19:11

Aiya.......不用圖啦,因我都搵緊又唔想證券行,上網睇大部分 ...

你做出糧戶,就一世免佣(我用緊)。 我呢張statement都要比佣金㗎,佣金係之後回贈番
bubu7
|
mmya 發表於 18-11-2 19:13

你做出糧戶,就一世免佣(我用緊)。 我呢張statement都要比佣金 ...

好,我有空直接上去問問先,麻煩你
mmya
|
bubu7 發表於 18-11-2 19:23
好,我有空直接上去問問先,麻煩你

唔使客氣,有需要可以搵我做介紹人!
blackshark3
|
我用過或用緊渣兜、花旗、獅子、恒生、東亞、工行

渣兜旺市會死機嗰度死
花旗so far未試過死機,但佢門市service就真係麻麻,淨係旺角咁大間分行個Citigold攞錢要去大廳就已經唔得啦
工行佣低但一樣有最低消費

其實其它間間銀行都收得貴就係唔休做,點樣方便同有信心得過錢喺銀行又可以買股票吖,真係要平咪開股票行戶口囉,但一係信佢轉定一筆錢過去,一係慢慢等佢過數,且股票行執咗冇仇報,所以我最大個倉喺獅子,始終對佢信心最大,細碼股票咪用股票行囉

新人物
|
渣打成日係緊要關頭死機⋯⋯