姜濤扮韓仔冇料,香港樂壇死得,吾想下一代聽呢啲歌

莎莉多謝你
|
唔明姜濤有咩咁特別?比起以前啲歌手, 真係相差好遠,如果香港歌手將來都係呢啲質素,我下一代係聽呢啲長大嘅話,就大件事, 呢篇文都話佢扮可憐,暗寸佢冇料扮韓仔

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181025/bkn-20181025000045923-1025_00862_001.html?eventid=402882b05865d6d701588366f74b0e43&eventsection=hk_entertainment

|
大愛姜b 我從不like 韓星,連最hit 的來自星星都唔like
愛是不能解釋吧,有人鍾意alan, 有人鍾意Leslie , 不需要踩人的喜愛
angiehouse
|
莎莉多謝你 發表於 18-10-25 04:55
唔明姜濤有咩咁特別?比起以前啲歌手, 真係相差好遠,如果香港歌手將來都係呢啲質素,我下一代係聽呢啲長大 ...

甘大仇口呀?我覺到佢既然有fans就好應該比個機會佢,佢唱歌跳舞樣貌算吾錯丫
貓頭雀
|
同以前嘅歌手比? 哈哈。
樓主覺得邊一位能與以前的歌手相較量?
newinewi
|
本身唔特別覺呢位新人靚仔,歌無聽過不評論。

不過,上幾輩既人,咪一樣覺得張國榮唔識唱歌聲底薄,佢哋聽周璇葛蘭大,音域都差幾級。
wcpcelia    發表於 18-10-25 15:32
MeowMuiMui123
|
我覺得姜ok喎。年輕偶像。跳唱都達標。甘而家kpop係指標,少年少女buy, 好難唔跟風喎
坦白講,黎明劉華唱功好一般啦。兩位跳功都唔知有無.....都係sell型同靚仔。

noel2010
|
唔明姜濤有咩咁特別?比起以前啲歌手, 真係相差好遠,如果香港歌手將來都係呢啲質素,我下一代係聽呢啲長大 ...

他唱的歌,我聽完比原唱更正。

就連周慧敏都説他很有個人風格,近年難得的星。

總有行內行外的人懂欣賞吧。
ChloeMa
|
回覆 莎莉多謝你 的帖子

有幾多明星係因為有料而受愛戴? 下一代鍾意邊個明星都要管? 管太多了吧?!
Mnopq1
|
[email protected] 發表於 18-10-25 05:39
大愛姜b 我從不like 韓星,連最hit 的來自星星都唔like
愛是不能解釋吧,有人鍾意alan, 有人鍾意 ...

bobo88hk
|
樓主 小心比人插死
今日睇東方寫佢之前遲到 d'姐姐 幫住曬好好笑
大力大力
|
不用以後,現在已經死了,曲唔得填詞更不知所謂~
ho_mama
|
各花入各眼,各人有各人喜好吧!平常心啦,人會開心點。
終極熊貓
|

你用一位新入行嘅藝人/歌星
去評論成個樂壇

呢啲纙輯,勁吔!
BLouie
|
我從來吾追星都比佢吸引住,近呢10年黎講香港冇出現過呢d星,吾係靠電視唱片公司谷佢而紅,如果你由第一集開始睇你就知佢有幾吸引。
緣份的天空    發表於 18-10-25 14:30
藍水水
|
現在的藝人總之吸引到現在的人就ok la
wcpcelia    發表於 18-10-25 15:33
kiwibaby2015
|
angiehouse 發表於 18-10-25 06:39
甘大仇口呀?我覺到佢既然有fans就好應該比個機會佢,佢唱歌跳樓樣貌算吾錯丫
...

唱歌跳樓?
saming999    發表於 18-10-25 22:36
|
大力大力 發表於 18-10-25 07:45
不用以後,現在已經死了,曲唔得填詞更不知所謂~

死左又未必唔會翻生的
crystal媽咪
|
kiwibaby2015 發表於 18-10-25 08:00
唱歌跳樓?

我都見到,應該打錯字係唱歌跳舞
apelok
|
全世界就只有香港樂壇係一盤死水,仲要唔係今時今刻發生的
TMC3012
|
算把啦 冇聽過佢唱歌
點都好過tbb個鄭xx 掛, 唱又唔得型像又唔得

啲年輕人鍾意乜真係估唔到