想買HABA油, 日本定THANKFUL買抵D?

Chanchingsweet
|
聽日出發去大板
有冇JM有經驗, 我係大板買會平D定係THANKFUL買會平d?THANKS
temilyt
|
如果淨係買 G-lotion / Squalane
一定係日本買平

Thankful week 多數係搭配精華 set 裝
kkarman
|
Chanchingsweet 發表於 18-10-25 11:17
聽日出發去大板
有冇JM有經驗, 我係大板買會平D定係THANKFUL買會平d?THANKS

我前幾日買左3set呢個,好抵

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
回覆 kkarman 的帖子

我之前去名古屋都有睇到呢個呀,不過我用開2號油, 所以呢個唔岩我
|
回覆 temilyt 的帖子

我都淨係打算買2號油咋初初用g-lotion係覺得幾好,但用純左之後冇感嚕
黎緊會試下lits枝水
kkarman
|
Chanchingsweet 發表於 18-10-25 13:01

我之前去名古屋都有睇到呢個呀,不過我用開2號油, 所以呢個唔岩我

2號同呢個大分別嗎?
|

2號油係100%從植物中提煉, 1號油係精煉的高純度鯊烯

我用1號油會起粒粒, 用2號油可以吸收到,用完好有光澤同保濕

*乾肌,t位油少少
kkarman
|
Chanchingsweet 發表於 18-10-25 14:36

咁下次試下2 號先
chauabc111
|
下個月我去大阪旅行要入貨
IloveJJ
|
temilyt 發表於 18-10-25 12:19
如果淨係買 G-lotion / Squalane
一定係日本買平

如果去日本買HABA,係專門店定藥妝買架?
juicycat
|
Chanchingsweet 發表於 18-10-25 14:36

.
temilyt
|
IloveJJ 發表於 18-10-28 15:06
如果去日本買HABA,係專門店定藥妝買架?

專櫃 / Tokyo Hands 都有
我鍾意去專櫃買, 產品齊款
Tokyo Hands / Loft 果啲未必有咁齊
IloveJJ
|
temilyt 發表於 18-10-28 19:29
專櫃 / Tokyo Hands 都有
我鍾意去專櫃買, 產品齊款
Tokyo Hands / Loft 果啲未必有咁齊

咁專櫃係咪响百貨公司?
temilyt
|
IloveJJ 發表於 18-10-28 19:51
咁專櫃係咪响百貨公司?

係呀, e.g. 阪急百貨 / 高島屋都有
你可以 google search 日本官網查門市係邊
Or google map 打 HABA + 地區 去搵
IloveJJ
|
temilyt 發表於 18-10-28 19:53
係呀, e.g. 阪急百貨 / 高島屋都有
你可以 google search 日本官網查門市係邊
Or google map 打 HABA + 地 ...

好呀!謝謝你!