初生嬰兒背帶

kmyee
|
大家有冇用過 combi magical 4 way 初生嬰兒背帶?覺得好用嗎?我是新手。頭一胎吾知用咩背帶好。請大家多多指教

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
SunPurple
|
呢款賣幾錢?我都睇緊,bb嘢實在太多牌子花多眼亂
kmyee
|
SunPurple 發表於 18-10-25 12:00
呢款賣幾錢?我都睇緊,bb嘢實在太多牌子花多眼亂

我係price.com睇到998~
見佢一物多用想睇下有冇人用過覺得好~
SunPurple
|
kmyee 發表於 18-10-25 12:45
我係price.com睇到998~
見佢一物多用想睇下有冇人用過覺得好~

OK喎!我都會揀4way 嘅款。朋友話初生斜孭會好d,車仔等100日見人先買都唔遲
littleyen
|
我覺得無乜用呀,頭一兩個月手抱就得,用橫抱款bb太細,到bb 3個月時大dd,可打直揹,不過到6個月已經要轉hip seat用腰借力先揹得起。結果只係頭尾用3個月。平d、差唔多功能已經好夠。
我要做媽媽
|
初生bb我都係用手抱比較多,好軟吖,圖片有D動作都唔敢咁操作,哈哈哈
kmyee
|
littleyen 發表於 18-10-25 13:52
我覺得無乜用呀,頭一兩個月手抱就得,用橫抱款bb太細,到bb 3個月時大dd,可打直揹,不過到6個月已經要轉h ...

橫抱佢訓裡頭都吾可以架?我見人地都係用個兜裝個bb落去咁出院。可能佢一個人。
kmyee
|
我要做媽媽 發表於 18-10-25 14:23
初生bb我都係用手抱比較多,好軟吖,圖片有D動作都唔敢咁操作,哈哈哈

林住淨係用橫訓個個pose.因為佢條帶係for 0-3歲。所以有d動作吾做得住。
littleyen
|
kmyee 發表於 18-10-25 15:22
橫抱佢訓裡頭都吾可以架?我見人地都係用個兜裝個bb落去咁出院。可能佢一個人。
...

可以橫抱,但nb好細好軟,打橫個空間好大會long到佢,要墊毛巾枕頭etc夾住,但又會驚移位時整or焗到佢,最後10磅以內都係手抱,用手托頸,bb都係咁最好瞓
RubyYu07
|
littleyen 發表於 18-10-25 13:52
我覺得無乜用呀,頭一兩個月手抱就得,用橫抱款bb太細,到bb 3個月時大dd,可打直揹,不過到6個月已經要轉h ...

我都係咁諗,頭三個月都好少出街。出去打針都係手抱。
hamsterma
|
kmyee 發表於 18-10-25 11:42
大家有冇用過 combi magical 4 way 初生嬰兒背帶?覺得好用嗎?我是新手。頭一胎吾知用咩背帶好。請大家多 ...

見過好多人用,但係我唔知好無
kmyee
|
littleyen 發表於 18-10-25 15:33
可以橫抱,但nb好細好軟,打橫個空間好大會long到佢,要墊毛巾枕頭etc夾住,但又會驚移位時整or焗到佢,最 ...

我係擔心我路途遙遠。有時多人比人撞到手鬆開發生意外。所以想點都有條帶抱住佢好似安心一點。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-10-25 15:34
我都係咁諗,頭三個月都好少出街。出去打針都係手抱。

我地都係亞,一開始都係手抱
我要做媽媽
|
回覆 kmyee 的帖子

覺得你呢款都十分適合爸爸操作
littleyen
|
kmyee 發表於 18-10-25 18:40
我係擔心我路途遙遠。有時多人比人撞到手鬆開發生意外。所以想點都有條帶抱住佢好似安心一點。
...

我都開頭係咁諗,諗住包下bb多層保護,結果無乜用到,我覺得少用買平d無咁肉赤
bchuma
|
初生嬰兒我用揹巾,我覺得呢條有點累贅