第一次產檢

中級貓奴
|
請問第一次產檢會做啲咩架?會唔會好快完成?我係廣華做產檢,諗緊要請半日假定一日好...因為公司話要有醫生紙寫一日先可請一日,到診紙只能半日...但我返工係新界,怕檢查後趕唔切返工到時遲到...大家多數請半日定全日?
Joeylover
|
中級貓奴 發表於 18-10-25 13:43
請問第一次產檢會做啲咩架?會唔會好快完成?我係廣華做產檢,諗緊要請半日假定一日好...因為公司話要有醫 ...

上次我係瑪嘉烈等照bb,約左9:15am,等到11:30am先有得照。可以叫醫生寫一日俾你。
雲妮mum
|
請問第一次產檢會做啲咩架?會唔會好快完成?我係廣華做產檢,諗緊要請半日假定一日好...因為公司話要有醫 ...

產檢時講需要醫生紙就得,見姑娘會叫你等等搵醫生開,通常都開一日,大肚唔好咁趕啦
hamsterma
|

最好叫醫生寫一日,有時要等好耐
中級貓奴
|
Joeylover 發表於 18-10-25 13:51
上次我係瑪嘉烈等照bb,約左9:15am,等到11:30am先有得照。可以叫醫生寫一日俾你。
...

咁我都試下問可唔可開一日先得,謝謝
另外請問知唔知第一次產檢會驗什麼嗎?
中級貓奴
|
雲妮mum 發表於 18-10-25 15:34
產檢時講需要醫生紙就得,見姑娘會叫你等等搵醫生開,通常都開一日,大肚唔好咁趕啦
...

中級貓奴
|
hamsterma 發表於 18-10-25 16:08
最好叫醫生寫一日,有時要等好耐

Gloria22sen
|
通常同醫生講要今日假紙,佢就會開一日,我所有檢查都係拎一日架,點會仲趕回公司啊? 寧願佢扣5分1算啦~如果你第一次去,係咪12W做唐氏TEST? 去到咪磅重量血量囉,之後等見姑娘,再入去照,最後落抽血中心抽產前血,多數都要搞2-3小時,視乎人多不多啦~
中級貓奴
|
Gloria22sen 發表於 18-10-26 08:34
通常同醫生講要今日假紙,佢就會開一日,我所有檢查都係拎一日架,點會仲趕回公司啊? 寧願佢扣5分1算啦~如果你 ...

唐氏驗左喇~下次再去就係第一次產檢,去見覆診紙係咁寫,我會問下可唔可以拎一日假紙,謝謝
mrs.suen
|

我都係廣華產檢,視乎你預約時間,我預約時間通常係9點幾,11點半之前就走得。
中級貓奴
|
mrs.suen 發表於 18-10-27 17:31
我都係廣華產檢,視乎你預約時間,我預約時間通常係9點幾,11點半之前就走得。
...

我的是10點幾11點
Cindy曾
|
中級貓奴 發表於 18-10-27 18:28
我的是10點幾11點

見醫生好多人排隊嘅,可以同醫生要求寫假期紙,有需要!
dreamboy_man
|
中級貓奴 發表於 18-10-27 18:28
我的是10點幾11點

你預第一次會耐。1點先走得
中級貓奴
|
Cindy曾 發表於 18-10-27 22:53
見醫生好多人排隊嘅,可以同醫生要求寫假期紙,有需要!

明白!謝謝~
中級貓奴
|
dreamboy_man 發表於 18-10-27 23:21
你預第一次會耐。1點先走得

謝謝提醒!好期待產檢!
dreamboy_man
|
中級貓奴 發表於 18-10-28 09:46
謝謝提醒!好期待產檢!

可能你會失望 等多過睇。記得帶d野去食
中級貓奴
|
dreamboy_man 發表於 18-10-28 14:16
可能你會失望 等多過睇。記得帶d野去食

最緊要帶支水去