自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

E

男爵府

超級特務 發表於 18-10-26 10:49
趙金卿是我偶像

我記得細個睇明周,Ball場版成日講趙金卿,淨係知佢係金融女強人同好多鮮肉男友,敢問點解佢會係你偶像呢

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

我要快樂 發表於 18-10-26 16:38
我記得細個睇明周,Ball場版成日講趙金卿,淨係知佢係金融女強人同好多鮮肉男友,敢問點解佢會係你偶像呢 ...

有錢有仔
敢作敢為
風流快活

你若盛開, 蝴蝶便來!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

又唔係要我比,佢鍾意比幾多咪比幾多囉,況且冇 62 / 99 都唔會有我老公啦

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

C. 唔願意但無奈接受

翡翠宮

回覆樓主:

C

男爵府

回覆樓主:

C

侯爵府

C la

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

C
順便問下佢你有咩人生計劃,我女好寶貴,你可以點照顧佢

象牙宮

回覆樓主:

我唔會做人外母,不過我都係揀E

公爵府

forgive?forget? 發表於 18-10-26 09:49
就算唔係比四成家用
有嗰堆「伯娘」mode 嘅親家
我都會叫個女搵個第二個算吧啦

同意。我個係仔,但冇分別。我相信門當戶對,唔係身家方面,而係價值觀,而伯娘嘅價值觀顯然同我家唔一樣,如此不同價值觀下長大嘅人對事物嘅睇法都會唔同,拍拖時愛情大過天,盲嘅,將來柴米油鹽過日子時就見真章了,與其將來鬧意見,不如而家泠靜諗清楚

好多 jm 講我唔理另一半比幾多原生家庭,只要佢攞夠錢返自己家庭就得了。我唔係咁睇,結左婚就係一家人,仲分咩彼此,難道你老公用晒所有錢,將來冇錢退休,你唔照顧佢,叫佢訓街?難道你老婆比外母逼攞大舊人工,自己連買件衫換季都冇,你唔買比佢?如果我仔將來話我老婆外家嘅事唔關我事,我一定鬧爆個佢,娶得人地返來,佢屋企嘅事就係你嘅事,邊有得咁樣撇清

子爵府

回覆樓主:

揾得多嘅男人,揾嘅錢未必到阿女話事 更何況做外母更加理唔到咁多。

男爵府

超級特務 發表於 18-10-25 23:29
如果未來女婿係家中獨子,需長期提供人工4成作為男家父母家用,你樂意個女嫁入此門嗎?
*男仔普通打工仔, ...

咁都係你女畀,人地嗰仔都唔會畀4成人地父母,只有個女肯。

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

Happybabyhbb 發表於 18-10-25 23:45
好想揀D!但係咁大個⋯⋯自己要識諗,佢計掂條數,幾唔睇好,都要放手啦⋯⋯唯有C囉:igiv ...

緊係E啦,男有父母養大,咁我同C6都要養大個女㗎,咁先公平

大宅

回覆樓主:

C

首頁

尾頁

跳至