自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

道高一尺,魔高一丈。

lock 機治標不治本,教佢時間分配重要D
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

好多家長未認清學校ipad點用就話人浪費錢, 而家d ipad佢唔係for 睇本書咁簡單. 有好多功能, 返學校了解下先啦, 時代要進步的. 控制小朋友打機係家長責任啦啦!

子爵府

winwin1110 發表於 18-10-26 08:13
真係好嬲,你間學校係咪借口話用關愛基金支助低收入學生買ipad 上堂果個計劃?
我校就係咁,資助我冇份,冇 ...

我小朋友學校行電子敎學多年
今年小朋友上到高小要買機啦
舊年見到通告都好無奈。
關愛基金有五千贊助。學校亦計好數
拎全資既一蚊唔使出
拎半津既政府出一半
可憐我哋百無。真金百銀買。

伯爵府

請問邊隻APP可以鎖遊戲?

大宅

mandy952 發表於 18-10-26 08:17
其實真係幾無謂,好地地坐定定睇書唔得嘅

就係囉!佢地又話唔好比小朋友接觸太多電子產品影響專注力和視力。講一套做一套

用戶要求終止服務

上校車 發表於 18-10-26 08:13
其實要小朋友善用電子產品家長都要負責教導

對,是自己問題

用戶要求終止服務

時代變啦,你哋自己都平日時間上bk啦!

男爵府

Tracy221 發表於 18-10-26 10:45
好多家長未認清學校ipad點用就話人浪費錢, 而家d ipad佢唔係for 睇本書咁簡單. 有好多功能, 返學校了解下先 ...

係!我女小四已經用Google classroom又整program
有時啲補充練習都係要上網做
上到高小仲有型型式式嘅social media apps online games
唔知咩嚟會返學俾人笑
我都要知我女鍾意邊個YouTubers/睇咩片/興咩歌/啲同學仔拍咩片 etc.
都係嗰句初用電子產品父母要定期教育和mon住
唔係旨意學校教和小朋友識自我抑制

翡翠宮

Tracy221 發表於 18-10-26 10:45
好多家長未認清學校ipad點用就話人浪費錢, 而家d ipad佢唔係for 睇本書咁簡單. 有好多功能, 返學校了解下先 ...

說得太好了

首頁

尾頁

跳至