張智醫生

fish30011988
|
有無媽媽睇開佢?我琴日第一次睇佢…等左3個半鐘…見醫生只係用左5-10分鐘…
請問平時都要等咁耐嗎?我感覺好差囉…未試過等咁耐…而且覺得佢好似趕住收工咁…我book 5:15,結果睇完要9:00…本身想搵佢開刀.…而家要再諗諗…我怕次次都要等咁耐…
艾妃
|
張智好好架,有耐性,對媽媽好上心,至少對我係,我上一胎張智幫我開刀,好好,唔痛呀。以我所知睇其他婦科都係要等,只係張智等得比較耐,我自己覺得佢值得我等,今胎我都搵返佢,都預登記後行下街食下野先返去
baby_club123
|
fish30011988 發表於 18-10-26 09:42
有無媽媽睇開佢?我琴日第一次睇佢…等左3個半鐘…見醫生只係用左5-10分鐘…
請問平時都要等咁耐嗎?我感覺 ...

(emoji)(emoji)
funnybrother
|
fish30011988 發表於 18-10-26 09:42

我太太睇過佢,真心覺得佢差,我太太又嘔,佢又唔開止嘔藥安胎藥,成日叫你下週覆診,醫德非常一般。
|
艾妃 發表於 18-10-26 10:25
張智好好架,有耐性,對媽媽好上心,至少對我係,我上一胎張智幫我開刀,好好,唔痛呀。以我所知睇其他婦科 ...

我今次第二胎,上胎睇孫錫鴻…孫都出名等得耐…我次次都要等兩個零鐘…見醫生起碼見15-20分鐘…
但琴日等張智等左3個半鐘…真係覺得耐左d囉…而且只係睇左10分鐘咋喎…如果10分鐘一個,咁點解我仲要等咁耐?定因為9點佢趕收工先咁急…之前就係見佢網上評價幾好先轉睇佢…真心好失望…
|
baby_club123 發表於 18-10-26 10:42
我之前同事介紹我去找張醫生, 所以我2胎 同我朋友都找佢檢查, 又OK都細心喎. 之前去產檢都係要等的, 但 ...

請問你一般等幾耐到?
|
funnybrother 發表於 18-10-26 10:54
我太太睇過佢,真心覺得佢差,我太太又嘔,佢又唔開止嘔藥安胎藥,成日叫你下週覆診,醫德非常一般。
...

我仲考慮緊比唔比多次機會佢…等3個半鐘我真係怕怕…
艾妃
|
fish30011988 發表於 18-10-26 11:21
我今次第二胎,上胎睇孫錫鴻…孫都出名等得耐…我次次都要等兩個零鐘…見醫生起碼見15-20分鐘…
但琴日等 ...

你喺tst定kf睇?我未試過得3個鐘呀,通常2個鐘搞掂
|
艾妃 發表於 18-10-26 11:24
你喺tst定kf睇?我未試過得3個鐘呀,通常2個鐘搞掂

葵芳呀!
兩個鐘我可以接受呀…但三個半鐘真係誇張左d…我已經係返屋企食完飯返去都仲要再等多個幾鐘…
艾妃
|
fish30011988 發表於 18-10-26 11:27
葵芳呀!
兩個鐘我可以接受呀…但三個半鐘真係誇張左d…我已經係返屋企食完飯返去都仲要再等多個幾鐘…
...

咁誇張,不過我通常朝早睇。不過有可能你嗰日佢中午出咗去接生先等咁耐。
|
艾妃 發表於 18-10-26 12:03
咁誇張,不過我通常朝早睇。不過有可能你嗰日佢中午出咗去接生先等咁耐。
...

係呀…所以想問下大家係佢本身都要等咁耐丫…定我唔好彩囉…
Charmchai
|

我試過等半個鐘,亦都試過等2個鐘,3個半鐘真係太耐
Cacameister
|
我上胎都係睇張醫生,真心覺得佢好有耐性同醫術高明,我每次都係等兩個鐘左右,未試過三個鐘。
有可能佢下午有urgent手術,所以delay曬d booking.
prswinki
|

我今胎睇張醫生,喺港安睇,最耐等咗1個鐘。有次唔洗等添。但係都試過一次佢趕收工,10分鐘睇完。
snakeBBBBB
|

張智醫生好好的,我兩胎也是看他。今胎帶大女來看,仲突登開多D 4D相俾我大女睇細佬。touchwood 第二胎無試過等3個鐘,第一胎就試過等甘耐。張醫生有問都會盡答,我個人覺得值得等。
Wingyee122
|
張醫生好好的!但真係等好耐。我每次都約朝早!同埋kf無等咁耐。我3個月前搵佢開刀!手勢好好。同埋我陀緊個時有d問題。好彩張醫生的決定。bb先咁順利出世!雖然等好耐。但我自己覺得值得的。同埋張醫生比到好安心的感覺人。媽媽老公陪我去產檢都讚張醫生細心(emoji)
Hamsterking
|

我之前都有睇佢,佢係好但等得太耐,我最後轉醫生。
CCYXXX
|
回覆 fish30011988 的帖子

其實,很多醫生將病人診症的時間安排好,病人便不需要等那麼長時間了。
不如你去找另外的醫生吧!
|
多謝大家意見.…
其實我就係見網上個個都咁讚佢所以先轉去睇佢.…點知第一次睇嘅經驗就咁差…
可能佢琴日真係有特别事先delay咁耐啦…算係我唔好彩…
|
CCYXXX 發表於 18-10-27 00:03
回覆 fish30011988 的帖子

其實,很多醫生將病人診症的時間安排好,病人便不需要等那麼長時間了。

我同意呀.…但我相信佢係好醫生嚟嘅…可能係同我唔夾卦...
我老公琴日有同我去…佢好反感等3個半鐘睇10分鐘…所以我應該唔會再去了…睇返本身睇開嗰個算了…