有冇jm好似我咁一轉季皮膚就開始差?

lalalalalan
|
次次一轉季皮膚就會好唔穩定,都唔知可以點好…
呢幾日兩邊面珠dum好似又開始過敏
一撻撻紅咁勁樣衰,而且皮膚仲乾喎,化完妝仲衰過冇化呀陰功
有冇jm都好似我咁架?有冇咩方法可以舒緩下?

可樂娃B
|
我呢排皮膚都唔係咁穩定仲好似有d過敏咁,好煩
YSusanna
|
我都係咁 兩邊特別乾 最近試左部新機叫Bellasonic 幾好 有降紅效果 又可以保濕
菠蘿腸    發表於 18-10-28 17:17
chauabc111
|
lalalalalan 發表於 18-10-26 14:56
次次一轉季皮膚就會好唔穩定,都唔知可以點好…
呢幾日兩邊面珠dum好似又開始過敏
一撻撻紅咁勁樣衰,而且 ...

我都會,一轉季就生好多粒粒
wiyi
|
我之前都會
不過前排同朋友一齊去試咗個保濕舒敏既facial,d皮膚好似又真係穩定咗
ppche
|
wiyi 發表於 18-10-29 12:03
我之前都會
不過前排同朋友一齊去試咗個保濕舒敏既facial,d皮膚好似又真係穩定咗 ...

咩facial黎架?敏感皮膚都做得?
ppche
|
可樂娃B 發表於 18-10-26 18:56
我呢排皮膚都唔係咁穩定仲好似有d過敏咁,好煩

我都係!一轉季就好易過敏
mocha豬豬
|
回覆 可樂娃B 的帖子

我都係 係咁r 因為好痕
wiyi
|
ppche 發表於 18-10-29 14:35
咩facial黎架?敏感皮膚都做得?

我係去咗frederiqxx度試aquapure呀
應該都算係d入門級既facial
不過我做呢個就分兩part,一係aquapure for保濕,二係冷熱頭for舒敏,做個陣都幾舒服~

wiyi
|
mocha豬豬 發表於 18-10-29 16:07
回覆 可樂娃B 的帖子

我都係 係咁r 因為好痕

唔好r呀!!r損咗咪仲衰
試下用d舒敏既化妝水濕敷下先啦,我自己有時過敏搞到面紅紅個陣都會咁做

mocha豬豬
|

回覆 wiyi 的帖子

唔知道係咪好乾 但已經日日敷面膜
mocha豬豬
|
回覆 wiyi 的帖子

已經損佐
ppche
|
wiyi 發表於 18-10-29 16:12
我係去咗frederiqxx度試aquapure呀
應該都算係d入門級既facial
不過我做呢個就分兩part,一係aquapu ...

咁你有冇join到?how much?

豬豬細細
|
YSusanna 發表於 18-10-26 19:47
我都係咁 兩邊特別乾 最近試左部新機叫Bellasonic 幾好 有降紅效果 又可以保濕
...

我都有做呢部機,好正啊,又唔貴
wiyi
|
ppche 發表於 18-10-29 17:46
咁你有冇join到?how much?

仲唸緊呀~不過第一次做個價錢真係勁優惠
一係我pm你啦!

grace1207
|
我都係啊!!仲要濕疹都嚴重曬 所以最近都唔敢亂用護膚品 都係著重翻保濕同用翻d organic嘅產品 可以睇清楚d成分先好買 用緊sno ha serum 唔知係咪因為夠保濕 用用下就冇事喇
cakii
|
好多人都係咁
vean
|
有,搽乜都赤赤痛
PoohPoon06
|
同路人... 尤其去到乾燥季節,爆拆爆瘡樣樣齊。呢啲時候先會明平時護膚有幾重要。我會用星期X茶樹嘅補濕cream,冇再乾到裂嘅感覺,皮膚整體好咗好多
yankebe1314
|
wiyi 發表於 18-10-29 12:03
我之前都會
不過前排同朋友一齊去試咗個保濕舒敏既facial,d皮膚好似又真係穩定咗 ...

求介紹