威爾斯好點聯合好?

廷廷@
|
兩個地方都有住址證明 但就唔知邊間好 有無係呢兩間生過既媽媽介紹下
ipcs
|
廷廷@ 發表於 18-10-26 20:12
兩個地方都有住址證明 但就唔知邊間好 有無係呢兩間生過既媽媽介紹下

威院爆過聯合,威院而家有免費初生嬰兒代謝病篩查,聯合無。
廷廷@
|
ipcs 發表於 18-10-26 20:16
威院爆過聯合,威院而家有免費初生嬰兒代謝病篩查,聯合無。

爆會唔會太求其架 第一胎 咩都唔識 好緊張
ipcs
|
廷廷@ 發表於 18-10-26 20:19
爆會唔會太求其架 第一胎 咩都唔識 好緊張

威院d醫護都好,聯合無試過,我老公個堂妹就話聯合的姑娘好惡。遇唔遇到好的醫護要睇彩數,最緊要你自己方便。
wingwing515
|
我上胎聯合,今胎威院,
我會選擇番聯合,聯合俾我感覺醫生pro d,
催生仲可以直接去產房,威院催生都要係產前房,度數大先轉去產房
emmmacyk
|
我上胎聯合,醫生勁黑面,態度勁差,但聯針手勢好好,我傷口出院第二日已明顯冇咁痛,可以行動自如,止痛藥都唔使食

姑娘大部份都好好,尤其教你點餵人奶,跟得好足
Carmenyu620
|
我喺聯合生嘅,正如樓上咁講,催生可以到產房催,我嗰時只係開左兩度,但都俾我去產房,只係子宮開得太慢要落催生藥,我好好彩,遇到嘅醫生姑娘都好好,係啲姐姐黑口黑面,但都無乜嘢,唔會鬧人
pigpiglamlam
|
wingwing515 發表於 18-10-26 20:52
我上胎聯合,今胎威院,
催生仲可以直接去產房,威院催生都要係產 ...

我都係呀,感覺上聯合真係好好多,威記產前病房d姑娘好hea,我第2胎有b鏈,入院同佢哋講,結果係冇人理我,結果bb太快出黎打唔切針,好彩冇事咋
ky_lung
|

可能我好彩,遇到啲姑娘都好好,真心覺得威爾斯幾好, 阿仔一出世某啲test唔合格,威院follow得好好,即刻轉介專科,真係一讚
kissapplegirl
|
廷廷@ 發表於 18-10-26 20:12

其實你喺聯合生定威爾斯生,都係睇彩數到時遇著乜嘢醫護人員,不如咁諗,若果萬一bb之後有事要醫院跟進,你坐月會方便去邊間醫院?同埋你自己相信邊間醫院嘅兒科多啲
好似我個仔咁,本身未出世前已經check到有啲問題,出世後都會跟返嗰間醫院一直follow
廷廷@
|
ipcs 發表於 18-10-26 20:26
威院d醫護都好,聯合無試過,我老公個堂妹就話聯合的姑娘好惡。遇唔遇到好的醫護要睇彩數,最緊要你自己方 ...

方便係其次 最緊要穩正 好驚遇到啲惡既 生b已經痛到想死 仲要俾人惡同求求其其既話 真係唔知點算
廷廷@
|
wingwing515 發表於 18-10-26 20:52
我上胎聯合,今胎威院,
催生仲可以直接去產房,威院催生都要係產 ...

我之前試過一次胎停 係聯合手術 啲姑娘都還好 但產房就唔知
廷廷@
|
emmmacyk 發表於 18-10-26 22:17
我上胎聯合,醫生勁黑面,態度勁差,但聯針手勢好好,我傷口出院第二日已明顯冇咁痛,可以行動自如,止痛藥 ...

係就放心好多
廷廷@
|
Carmenyu620 發表於 18-10-26 23:53
我喺聯合生嘅,正如樓上咁講,催生可以到產房催,我嗰時只係開左兩度,但都俾我去產房,只係子宮開得太慢要 ...

至驚係唔係就黑面鬧你果啲
廷廷@
|
pigpiglamlam 發表於 18-10-27 00:32
我都係呀,感覺上聯合真係好好多,威記產前病房d姑娘好hea,我第2胎有b鏈,入院同佢哋講,結果係冇人理我 ...

我啲朋友同同事好多就話威記唔得 又惡做嘢又hea 所以好驚
pigpiglamlam
|
廷廷@ 發表於 18-10-28 16:53
我啲朋友同同事好多就話威記唔得 又惡做嘢又hea 所以好驚

係某1,2個姑娘啫,其他都好好,同埋我喺產前突然穿水見紅,要即刻落產房,佢哋都識應變,幾有效率
廷廷@
|
pigpiglamlam 發表於 18-10-28 17:35
係某1,2個姑娘啫,其他都好好,同埋我喺產前突然穿水見紅,要即刻落產房,佢哋都識應變,幾有效率
...

我係2月既產期 仲有得選擇 不過多數應該就聯合 威記唔敢博