妊娠紋很多

SiufunSuen
|
請問妊娠紋如何減淡?
chaxxcha
|
時間會沖淡
bchuma
|
chaxxcha 發表於 18-10-26 23:28
時間會沖淡

哈哈哈 係 正確
jchun
|
SiufunSuen 發表於 18-10-26 21:10
請問妊娠紋如何減淡?

都係要用下按摩油日日按下,我有左之後都時不時有用油按摩,希望啲紋唔好咁勁。生完諗住再打激光去荷爾蒙斑。而家所有skincare都係用有機嘅。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
猫物語
|
聽講bio-oil得!
我要做媽媽
|
chaxxcha 發表於 18-10-26 23:28
時間會沖淡

我要做媽媽
|
我覺得真係一個個媽媽既個人情況既,有D真係唔搽嘢都唔會出
GracieChiu
|
猫物語 發表於 18-10-29 18:55
聽講bio-oil得!

而家都唔知邊度有得買?之前萬寧有而家搵唔到
cookingbaby
|
我都係聽講bio oil有效,不過我生完果陣無妊辰紋。
mablelee602
|
GracieChiu 發表於 18-10-29 20:27
而家都唔知邊度有得買?之前萬寧有而家搵唔到

我用緊bio oil個肚紋多到呢
KellyBabykiss
|
mablelee602 發表於 18-10-29 21:33
我用緊bio oil個肚紋多到呢

我都係,已經用緊第三支,依然係爆到唔清唔楚
fannyauau
|
其實爆唔爆係基因黎~~不過我有搽bio oil,紋係有淺色左唔少同埋我見都好多媽咪用佢
yingmiying
|
我用緊椰子油同杏仁油 隔住用
但pat位一直都有紋 希望肚唔好爆
Carmanman
|
fannyauau 發表於 18-11-7 17:43
其實爆唔爆係基因黎~~不過我有搽bio oil,紋係有淺色左唔少同埋我見都好多媽咪用佢 ...

我估每個人都唔同,我朋友都話bio oil好好,佢一條紋冇
jackandu
|
茶咩都冇用,茶野會冇咁癢,但要爆紋都阻止唔到,通常阿媽有肚紋,我都會有,我生完兩個收工,去打激光攪掂左了
hamsterma
|
我要做媽媽 發表於 18-10-29 19:02
我覺得真係一個個媽媽既個人情況既,有D真係唔搽嘢都唔會出

無錯,我搽都照樣出
日本成
|
應該個個唔同,果陣大肚我同事話買bio oil 以前佢大肚都有用所以無爆紋,但我用咗都係爆咗好多紋

不過用咗叫無咁㾗咁解 我試過R到損咗仲流血
hielainehk
|
第一胎未爆紋前已開始用bio oil, 勁爆 無效...
生完無再搽野,會慢慢減退~
kewpie160523
|
KellyBabykiss 發表於 18-10-29 23:27
我都係,已經用緊第三支,依然係爆到唔清唔楚

幾多個月開始會爆紋?

KellyBabykiss
|
kewpie160523 發表於 18-11-8 22:25
幾多個月開始會爆紋?

我就5個半月開始爆,一開始兩邊,慢慢爆到成個都係