懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DHA勳章

Sukicatma 發表於 18-10-29 15:42
我一星期有3-4餐都係老麥😅想食就食

食麥當勞會食咩餐

男爵府

我果時好間唔中偷食幾條,但生冷野果d一定要戒

JD930    發表於 18-11-8 11:37

大宅

回覆樓主:

光明正大食

別墅

STepic 發表於 18-10-26 22:05
懷孕期成日好想食零食,有試過偷食幾次薯片,出街食飯間中食少少薯條,係咪會影響bb?
...

唔好意思,我除了頭三個月忍口,其他薯片,薯條,炸雞偶爾食,凍飲呢啲光明正大咁食,但我會控制好一次唔會食晒成包。但你要視乎個人情況不要太放肆

用戶要求終止服務

我成日食m記,我個女皮膚好好,無咩事

大宅

EstrellaDamm 發表於 18-10-26 22:11
我嗰時冇「偷食」喎,只有光明正大地食。點解要偷偷摸摸?我兩次大肚,作嘔作悶的話,一食薯片薯條即刻舒 ...

我都係,食咗舒服哂

別墅

回覆樓主

如果會食下熱氣野
就微涼既野唔好戒咁清

複式洋房

我都會食,我老公仲要好衰咁開埋引我食=.="""但我會盡量選無添加劑既薯片。
因為自己未有之前試過有乳房纖維瘤,因係良性醫生叫我半年返check
0個半年我運動飲食無咩改變,唯一係飲食(特別係調味料)盡量選無或最少的添加劑
雞選無激素, 牛及奶類製品棄美國牛,改為歐盟或日本等國家
touchwood好好彩, 半年後返check, 其中1粒無左,其他2粒細左
所以我覺得添加劑,荷爾蒙等影響都幾大

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

光明正大咁食,不過每次都係小食多滋味

別墅

薯片 薯條 零食都有食 唔係日日食就ok一陣去買m 記早餐^^

別墅

我有食薯條!!!!!

複式洋房

STepic 發表於 18-10-26 22:34
涼野生冷野都會戒,呢啲就真係唔會博,自己幾想食都會忍住(emoji)(emoji)
我都無食生冷野,而家燒味都要煮熱先食,係怕有李斯特菌,如果中咗母體無事,但阿b出世先會知有事,避唔到好危險架

複式洋房

大家有無食辣野?好想食酸辣米線

子爵府

薯片麥當勞KFC 經常食後期記得清胎毒就得

複式洋房

回覆 euniceypy 的帖子

我既case比較特別, 今次係我第5次懷孕, 第1胎都會偷食少少, 但普遍介得好清, 但第2-4胎過不到12週自然流產, 因為3次不幸既經歷, 我已經放棄, 唔敢諗再生, 事隔一年後, 意外懷孕, 宜家BB 9個星期大, 其實我都無信心今胎可以成功, 但今胎勁無胃口, 勁唔想食嘢, 食乜都係苦, 因為今胎不是計畫範內, 所以有D唔開心, 為咗唔比自己亂諗嘢, 我唯有唔介口, 想食乜就食, 想食辣照食, 想飲乜就飲, 氹吓自己開心一下, 起初飲凍嘢都會少冰, 但唔夠凍真係唔好飲, 我宜家每日一杯凍飲, 每個星期食2-3次麥記, 我係到分享都係想可以得到各位JM既正能量支持一吓, 希望我BB可以平穩渡過12周......

複式洋房

missangelmak 發表於 18-11-20 12:18
回覆 euniceypy 的帖子

我既case比較特別, 今次係我第5次懷孕, 第1胎都會偷食少少, 但普遍介得好清, 但第2 ...

加油呀!

禁止訪問

禁止訪問

洋房

我都有食

首頁

尾頁

跳至