8週,沒有了心跳

dolaveve
|
星期一在婦科趁所照過陰超,聽到同見到bb心跳,點知今天再到醫院檢查,bb變左沒有心跳了。今天在法國醫院排了7個鐘,由天光等到天黑,最後聽到檢查結果真的很傷心,唔識反應,到行出左診症室就喊了,見到其他孕婦同小朋友,個心更加難受。依家覺得好空虛。
bchuma
|
dolaveve 發表於 18-10-26 22:54
星期一在婦科趁所照過陰超,聽到同見到bb心跳,點知今天再到醫院檢查,bb變左沒有心跳了。今天在法國醫院排 ...

好可惜 唉 唔好太傷心 調理好身子 啊寶寶自然會回來
艾妃
|
星期一在婦科趁所照過陰超,聽到同見到bb心跳,點知今天再到醫院檢查,bb變左沒有心跳了。今天在法國醫院排 ...

你點發現架?會唔會睇多個醫生攞個意見呀?祝福你
Ribbitki
|
我今日都係私家照超聲話無心跳,宜家唔知點算好。
dolaveve
|
Ribbitki 發表於 18-10-27 09:42
我今日都係私家照超聲話無心跳,宜家唔知點算好。

你幾週?是不是因為重細未照到?希望你無事
Ribbitki
|
dolaveve 發表於 18-10-27 10:55
你幾週?是不是因為重細未照到?希望你無事

我兩個禮拜前9w係第一個醫生照過有心跳,但尋晚睇第二個私家想做nifty前照多次就話停左係8w幾,今日打左去第一個醫生度特別安排今日睇多次。
dolaveve
|
Ribbitki 發表於 18-10-27 11:01
我兩個禮拜前9w係第一個醫生照過有心跳,但尋晚睇第二個私家想做nifty前照多次就話停左係8w幾,今日打左去 ...

唯有安慰自己不要傷心,生bb係講緣份,係你嘅就係你嘅.......但我自己都放唔低
yimanyip
|

我也是,應該6週照到閃閃,8週已無長大...

dolaveve
|
yimanyip 發表於 18-10-27 13:35
我也是,應該6週照到閃閃,8週已無長大...

雖然從知道有bb到依家都只係幾星期,但從滿心喜悅期待到突然失去,好似走過高山低谷,相信只有同路人才能體會。我地都唔好咁傷心。
yimanyip
|
dolaveve 發表於 18-10-28 09:01
雖然從知道有bb到依家都只係幾星期,但從滿心喜悅期待到突然失去,好似走過高山低谷,相信只有同路人才能 ...

對,寧願沒有擁有過,好過失望而回
rio046
|

同路人!
我不停安慰自己諗,bb如果真係有問題,出世都未必係好事!但有時靜落來諗起就會喊!
你宜家點休養?
MomKim
|
RIP 最緊要媽媽無事, 加油
dolaveve
|
rio046 發表於 18-10-31 14:58
同路人!
我不停安慰自己諗,bb如果真係有問題,出世都未必係好事!但有時靜落來諗起就會喊!
你宜家點休 ...

唯有係咁安慰自己,只係唔想接受點解偏偏發生係自己身上,醫生話10個胎8個長,但點解自己偏偏係剩返嗰2個。真係寧願從來都無中過,好心痛。

剛刮完宮,依家都係食清淡d,等清晒d 血先, 飲炒米代茶,同飲過木耳湯。
秋生
|
回覆 dolaveve 的帖子

同路人, 心仍酸痛,但同時對自己活活習慣作出改變,得到媽媽們的鼓勵,要隨時處於ready狀態。大家振作加油!
dolaveve
|
秋生 發表於 18-11-1 22:06
回覆 dolaveve 的帖子

同路人, 心仍酸痛,但同時對自己活活習慣作出改變,得到媽媽們的鼓勵,要隨時處於r ...

你已經好堅強。一齊取取暖吧,加油!
RubyYu07
|
希望你堅強D,振作!好好養好身體
gugukat
|
同路人。。。
依家唯有養好身子再等小天使來臨!
Rabeeabbbb
|
同路人,同一條路,行第二次了,可以做既我都做晒,但結果一樣,好無助呀!
9w睇個時仲話好健康好正常,個日仲安慰天使媽媽要振作,點知十日後再睇已經無先兆咁話無左心跳,真係唔敢相信,同日睇左三個醫生同一番話, 聽日去睇多次醫生再決定點做,希望有奇蹟⋯

Jennifercyber
|

同路人。不要氣餒!
我藥流等黎左兩次M 覆診話唔清仲係厚。岩岩今星期又要刮官。咪雙重打擊? 但我冇氣餒!

所以盡快處理唔好拖咁耐重新出發。加油!
rio046
|
dolaveve 發表於 18-11-1 13:19
唯有係咁安慰自己,只係唔想接受點解偏偏發生係自己身上,醫生話10個胎8個長,但點解自己偏偏係剩返嗰2個 ...

㨂左塞藥!其實未塞已經跌左好似胎組織出來了!但醫生都叫我塞,可能想盡量清晒所有嘢!現在仲有血!要等慢慢排清,希望下星期覆診話我清曬啦!

我都唔係好明點解係我!之前明明有心跳!我都有時諗係咪我無休息好!

無辦法了宜家!我地加油啦!俾心機休養下!