想問控下有關懷孕一個月時的問題?

超級豬
|
想請教一下各位.請問大家係驗出懷孕前.是否照常上班.做任何事?
例如:搬搬抬抬.唔夠訓照番工.行行企企十個鐘.會唔會未驗到懷孕就會小產?小妹一直努力緊.想懷孕.但又怕有左自己唔知會小產.
Carmenyu620
|
超級豬 發表於 18-10-26 23:23
想請教一下各位.請問大家係驗出懷孕前.是否照常上班.做任何事?
例如:搬搬抬抬.唔夠訓照番工.行行企企十個 ...

咁你可以買定排卵同驗孕條,咁好難唔知,好多人dd前已check 到有左
kakakwok716
|
我個時未知有左,公司裝修緊
琴高,痞低,由油,鉸剪,搬重野,好多都做過,個排好忙,成日食杯面
到知道有左到宜家,因為工作關係,成日要痞底或者跪低都係咁做,除高危食品外,都冇咩點介口,零食都經常食

唔好太緊張,bb 會痴實你

EstrellaDamm
|

唔好諗咁多,有咗先算。

我驗到有第一胎前去旅行、飲酒、跑步比賽。。。第二胎做gym玩weight、抱大女、買餸抬米。都係如常生活。小產大部分係胎本身有問題,唔係媽媽做咗咩。
超級豬
|
回覆 kakakwok716 的帖子

好多謝你既回覆因爲我番工有時到好勞動.飲食到同你差唔多.希望可以快啲有好消息
超級豬
|
回覆 EstrellaDamm 的帖子

好多謝你因爲經常聽到老一輩啲人講到小產好容易咁.好似搭巴士(登)一(登)會小產.又話行得多又會.又話有左頭三個月最好日日訓係張床唔好周圍行...雖然我到上網搵過小產原因.不過經常聽到啲老一輩講.搞到我成日到好緊張.
KILW
|
我未知有左一個月時,食左藥同抗生素、坐過山車同機動遊戲(樣樣寫住大肚唔坐得)、潛水、食生野同雪糕,個b都無事。未知有左就如常生活,唔洗太緊張。
你就好似聽得太多鬼故所以好驚鬼,但根本自己見都無見過,係自己嚇自己。
超級豬
|
回覆 KILW 的帖子

冇錯就係聽得太多好多謝你.好彩有咁多位既解答可以令我放鬆啲.希望可以快啲有好消息.今個月又食白果.下個月再努力.
Jeffreystep1213
|

你講嗰啲全部做齊,又跑又跳,企超過十個鐘添,我做飲食日日飲酒都有,唔驚得咁多,工作範疇嚟,知道有左嗰時咪避忌下囉
我要做媽媽
|
我果時候都系亞,做咗好多大家話唔可以做既事情,搬搬抬抬都係常事,哈哈
leungna520
|
超級豬 發表於 18-10-27 16:43
回覆 KILW 的帖子

冇錯就係聽得太多好多謝你.好彩有咁多位既解答可以令我放鬆啲.希望可以快啲有好消 ...

緊張都會影響著床,萬事要放鬆心情,順其自然!祝好孕!
中級貓奴
|

我未知有左前,仲日日飲去濕茶,仲睇中醫開左催經藥,因為果排又病左又2個月無m,食左2日藥都係覺得唔對路就唔食藥,過多排先去驗,一驗就中左,連自己都唔信,因為我地努力左好多年都唔成功,一心想放棄時就突然中左,果下自己都呆左,現在已16週,祝你早日有好消息!
雲妮mum
|

朋友仔好遲先知自己有左,未知有左時去左轉日本食幾日魚生,又喺台灣踩單車環島,BB一樣健健康康,唔使太擔心啦~
mandy_0523
|
我大肚嗰陣照做任何嘢
生之前嗰日仲係度搬嘢。。
Evacheng36
|
對!我覺得唔好太大壓力畀自己,我呢胎未知之前睇演唱會,跳足3個幾鐘! 跟住又帶大女北上廣州動物園玩足兩日!
panda_eric
|
KILW 發表於 18-10-27 16:16
我未知有左一個月時,食左藥同抗生素、坐過山車同機動遊戲(樣樣寫住大肚唔坐得)、潛水、食生野同雪糕,個 ...

我都係 上個星期一去左玩過山車 機動遊戲 今日驗到有左
bchuma
|

其他一切如常 搬搬抬抬最好避免下咯