小產後失眠...其實我地心靈更脆弱

yimanyip
|
已經第6晚都係訓唔到, 情緒已頂唔順. 仲要同老公嘈完. 其實我都唔想唔開心,但控制唔到我都無辦法. 睇到其他媽媽有老公支持自己, 我就要諗方法令自己開心.
bunnypigpig
|
yimanyip 發表於 18-10-27 01:10
已經第6晚都係訓唔到, 情緒已頂唔順. 仲要同老公嘈完. 其實我都唔想唔開心,但控制唔到我都無辦法. 睇到其 ...

上年小產第一晚回家就同c6 鬧交,分房訓。大家都心情唔好,收唔到制,唔好放係心到,好好休養身體,bb 好快反黎
yimanyip
|
回覆 bunnypigpig 的帖子

明白,謝謝你的安慰.
bchuma
|
已經第6晚都係訓唔到, 情緒已頂唔順. 仲要同老公嘈完. 其實我都唔想唔開心,但控制唔到我都無辦法. 睇到其 ...

自己好好調整心情 小產好普遍 唔需要或許擔心
dolldollk
|

愈訓唔到心情又愈差啦, 就算其他媽媽有老公支持都好, 最後走出呢段路都係靠自己架ja, 咁好難小產完又開開心心既, 比少少時間自己消化下, 慢慢接受呢件事再走返出黎, 但係唔使逼自己短時間內接受
yimanyip
|
dolldollk 發表於 18-10-28 09:17
愈訓唔到心情又愈差啦, 就算其他媽媽有老公支持都好, 最後走出呢段路都係靠自己架ja, 咁好難小產完又開開 ...

其實愈夜就愈訓唔著,明白要接受,只係需要時間
dolldollk
|
yimanyip 發表於 18-10-28 13:26
其實愈夜就愈訓唔著,明白要接受,只係需要時間

唔使急, 到你有日會feel到自己ready就再走返出黎, 當時我都用好多時間消化
yimanyip
|
dolldollk 發表於 18-10-28 13:52
唔使急, 到你有日會feel到自己ready就再走返出黎, 當時我都用好多時間消化
...

係,時間會令自己舒服D,等身體ready,大家心情ready先去做
dolldollk
|
yimanyip 發表於 18-10-28 21:46
係,時間會令自己舒服D,等身體ready,大家心情ready先去做

如果身邊既人唔明白你, 就得閒上黎同大家傾下, 呢度好多同路人都好明白, 你已經好努力了
我要做媽媽
|
JM你要多D同朋友溝通亞,咪諗太多喇,好好咁養身子
yimanyip
|
dolldollk 發表於 18-10-28 21:52
如果身邊既人唔明白你, 就得閒上黎同大家傾下, 呢度好多同路人都好明白, 你已經好努力了
...

有呀,開左個小產媽媽group有時申下令自己有返安全感。 有時對住c9申佢會有壓力。同屋企人講又令佢地擔心....唉!
yimanyip
|
我要做媽媽 發表於 18-10-28 22:51
JM你要多D同朋友溝通亞,咪諗太多喇,好好咁養身子

我會呀,謝謝你。 希望盡快訓得著就好了
CHOWCHOWWW
|
yimanyip 發表於 18-10-28 23:01
有呀,開左個小產媽媽group有時申下令自己有返安全感。 有時對住c9申佢會有壓力。同屋企人講又令佢地擔心. ...

可否add我入個gp?
yimanyip
|
CHOWCHOWWW 發表於 18-10-29 14:16
可否add我入個gp?

Pls PM me
RubyYu07
|
最主要係大家心情都唔好,自然容易吵架
rio046
|
yimanyip 發表於 18-10-28 23:01
有呀,開左個小產媽媽group有時申下令自己有返安全感。 有時對住c9申佢會有壓力。同屋企人講又令佢地擔心. ...

我都想入group ,但係仲係話我權限有問題!pm 唔到!