保溫飯盒

美女C9
|

我係用圖中嘅保溫飯盒,但係亞仔投訴話啲餸返到去就會凍哂!JM們有冇好介紹?
初頭買嘅時候冇留意原來嗰頂好薄,所以啲餸返到去好快就凍哂,請問而家係唔係有啲真空壺?係可以保溫時間長啲?最好係分層放餸的!唔該晒各位JM

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
女皇駕到
|
我用象印,用前用剛煲滾既熱水long下佢,冬天lunch阿仔都話d飯夠熱。
wcpcelia    發表於 18-10-27 18:11
美女C9
|
女皇駕到 發表於 18-10-27 08:41
我用象印,用前用剛煲滾既熱水long下佢,冬天lunch阿仔都話d飯夠熱。

請問可唔可以分層呀?謝謝你
cattz288
|
美女C9 發表於 18-10-27 08:42

同你果d一樣! 只係唔同牌子! 用前倒入滾水放一陣先
eziznw
|
美女C9 發表於 18-10-27 08:42

有分層。你果個乜嘢牌子?我用象印,工人每朝6點預備午餐比仔女,佢哋話去到中午啲飯都好熱。
美女C9
|
cattz288 發表於 18-10-27 08:50
同你果d一樣! 只係唔同牌子! 用前倒入滾水放一陣先

我有啊陰公諗住個真空煲好好用,咁就買同一個牌子嘅保溫飯盒啦,點知個保溫飯盒個蓋太薄,保溫效果唔理想!.......依家的起心肝買過個新嘅
美女C9
|
eziznw 發表於 18-10-27 08:53

有分層。你果個乜嘢牌子?我用象印,工人每朝6點預備午餐比 ...

我嗰個係THERMOS,但係個頂實在太薄啦,飯係OK仲䁔嘅,但係啲餸會凍哂

叮噹2000
|
美女C9 發表於 18-10-27 08:57
我嗰個係THERMOS,但係個頂實在太薄啦,飯係OK仲䁔嘅,但係啲餸會凍哂

...
我部買過tiger 2層分格保溫壺,話可以keep 到6小時,其實只系得你微暖,
最好買內膽會比較好
女皇駕到
|

有分層,1樣係3層

wcpcelia    發表於 18-10-27 18:11
leng1999
|
美女C9 發表於 18-10-27 08:57

...

我個個系thermos,冇聽過投訴播
panyeung
|
我用台灣三光牌,平,保溫good ,但款核突
LOVEJELLY
|

請問是邊款?
kc_01k
|
美女C9 發表於 18-10-27 08:38
我係用圖中嘅保溫飯盒,但係亞仔投訴話啲餸返到去就會凍哂!JM們有冇好介紹?
初頭買 ...

我都用象印,放食物前,會入住大滾水, 夠熱呀,7點到12點半先食。
ilovemytwins
|
panyeung 發表於 18-10-27 13:42
我用台灣三光牌,平,保溫good ,但款核突

呢個好熱
女皇駕到
|
LOVEJELLY 發表於 18-10-27 14:03
請問是邊款?

https://www.zojirushi.com.hk/hkproductsview.php?oid=7&tid=12&pid=154
LOVEJELLY
|
女皇駕到 發表於 18-10-27 18:14
https://www.zojirushi.com.hk/hkproductsview.php?oid=7&tid=12&pid=154

thanks
ivycowcow
|
我帶飯帶左三年,公司冇微波爐。

根據經驗,三層最暖,但最頂果層會凍,所以通常放菜或生果。