自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

anyuser18 發表於 18-10-27 13:03
呢個老人家好老土
雖然出發點係為妹好。但做法非常不智
咁樣傷感情

紅事當中好多迷信嘢,有時都難怪阿媽

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Helllokitty 發表於 18-10-27 15:58
好大機會呀!仲有化妝師呢,應該同丫媽講今時今日離婚好普通,我中學5個好朋友,4個離婚,我屋企全家都離 ...

果d工作人員,唔會知佢地婚姻情況嘛

寶石宮

馬爾太 發表於 18-10-27 13:24
我好姊妹係單親,當年結婚時佢99話呀媽離婚唔係好命人,唔俾佢幫好姊妹上頭。我好姊妹呀爸嬲到打電話媽叉未 ...

上頭要好命婆又真係傳統,傳統嘢就跟足啦

寶石宮

Helllokitty 發表於 18-10-27 16:46
呢樣真,上頭的好命婆要有老公仔女,父母在,吾一定係自己丫媽,親戚,可以係朋友,隔籬鄰舍。衣家有好命 ...

一係就盡信,唔信不如唔好上頭啦

寶石宮

馬爾太 發表於 18-10-27 16:41
問題係嗰個係親生呀媽!佢99勁呀,一句說話兩pair人(呀媽+後父,呀爸+後母)從未試過咁一致地一齊媽差一 ...

上頭唔一定阿媽做的

寶石宮

A_lcy 發表於 18-10-28 03:34
學我老豆話齋,依家咁多人擇哂日、時辰幾點做乜,特登請個好命婆上頭咪又係離婚
...

又咁,紅事不嬲多忌諱...如果唔信就去律師樓簽上紙咪算

首頁

尾頁

跳至