最輕的旅行喼有冇推介?

zoie_w
|
想找最軽的旅行喼,但不想要布喼,請問有冇推介?
Gomme
|
Samsonite
Rimowa
Ashleycorina
|
Samsonite 有條line 係好輕又裝得多又好易推㗎
zoie_w
|
Ashleycorina 發表於 18-10-27 12:55

係? 但會不會好貴啊? thx
|
zoie_w 發表於 18-10-27 13:10
係? 但會不會好貴啊? thx

最近samsonite online shop有狂減,你快快去實店睇,再上網買。佢好似每個星期都有offer
我之前買左個好輕好大,大約$1800,,但我先生出差時响外國買,話平過香港。
菠蘿腸    發表於 18-10-28 17:42
wcpcelia    發表於 18-10-27 17:50
Poyau    發表於 18-10-27 13:32
zoie_w
|
Ashleycorina 發表於 18-10-27 13:14
最近samsonite online shop有狂減,你快快去實店睇,再上網買。佢好似每個星期都有offer
我之前買 ...

好!我去實體店望望,謝謝你
sip594
|
Gomme 發表於 18-10-27 12:54
Samsonite
Rimowa

Rimowa輕嗎?我還以為是勁重啊!
mugtaitai
|
sip594 發表於 18-10-27 13:54

Polycarbonate 嗰條 line 好輕,鋁質嗰 d 先比較重,但 polycarbonate 容易擲爛,cx 一日賠四五十個比客
sip594
|
mugtaitai 發表於 18-10-27 14:02
Polycarbonate 嗰條 line 好輕,鋁質嗰 d 先比較重,但 polycarbonate 容易擲爛,cx 一日賠四五十個比客
...

如果咁容易爛,點解都咁多人喜歡呢個牌子呢?是否仍有個人之處?

oldyc
|
Salsa 十幾次trip都未難, 反而topas 其中一個轆難晒, 吹脹
yucl_hk
|
Rimowa
zxzx
|
Ashleycorina 發表於 18-10-27 12:55

請問條 line 名是?
|
zxzx 發表於 18-10-27 16:25
請問條 line 名是?

佢有lite呢個字都輕㗎,例如uplite
Cosmolite
mugtaitai
|
sip594 發表於 18-10-27 15:38
如果咁容易爛,點解都咁多人喜歡呢個牌子呢?是否仍有個人之處?

輕,順滑易推,多色靚仔,加名牌效應,係吸引嘅,如果行李工人唔係大力擲,都 ok 嘅,不過呢樣好難控制了
maomama
|
Ashleycorina 發表於 18-10-27 13:14
我之前買 ...

請問係邊個款呀!thx!
vivianlee0403
|
早幾日買咗呢個,真係勁輕勁好推,不過貴咗少少

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sip594
|
mugtaitai 發表於 18-10-28 13:06
輕,順滑易推,多色靚仔,加名牌效應,係吸引嘅,如果行李工人唔係大力擲,都 ok 嘅,不過呢樣好難控制了
...

真係好難避免。
雖然有得同Cx claim,但都幾花時間。
bbc2018
|
sip594 發表於 18-10-27 13:54

佢有條好輕的line, selfridges 買好扺,剛歐洲買30寸只是便宜selfridges Hk$400
sip594
|
bbc2018 發表於 18-10-28 14:51
佢有條好輕的line, selfridges 買好扺,剛歐洲買30寸只是便宜selfridges Hk$400

嘩,好平。美國outlet有冇呢?
bbc2018
|
sip594 發表於 18-10-28 14:54
嘩,好平。美國outlet有冇呢?

沒有留意,吾知價錢