39+2 仲未有動靜

WB_BB
|
雖然係第2胎, 但一諗起陣痛到生, 都仲好驚。
36w個陣姑娘話bb個頭只落左小小盤,
係咪食多d涼野會快d落晒盤, 快d生得呢?
我要做媽媽
|
試下多D競走喇,刺激宮縮。加油亞媽媽
ipcs
|
WB_BB 發表於 18-10-27 16:27
係咪食多d涼野會快d落晒盤 ...

我覺得食多d涼野會引起多d宮縮,我第二胎孕後期食左大量西瓜,成日出現M痛,到39w勁想BB快d出世,果日又再買西瓜狂食,39w1果朝開始規律陣痛了。可能你都好快呢!
WB_BB
|
ipcs 發表於 18-10-27 18:31
我覺得食多d涼野會引起多d宮縮,我第二胎孕後期食左大量西瓜,成日出現M痛,到39w勁想BB快d出世,果日又再 ...

咁我都要食多d西瓜先
WB_BB
|
我要做媽媽 發表於 18-10-27 16:48
試下多D競走喇,刺激宮縮。加油亞媽媽

我而家成日都突然m痛咁, 下面又濕濕地,成日去廁所以為見紅
mandy_0523
|
我見紅後幾日後先生
中途有去食自助餐,出街行
生之前嗰日食咗龜苓膏
WB_BB
|
mandy_0523 發表於 18-10-27 21:29
我見紅後幾日後先生
中途有去食自助餐,出街行
生之前嗰日食咗龜苓膏

咁你見紅後幾耐去醫院啊?
同埋痛左幾耐呀?
mandy_0523
|
WB_BB 發表於 18-10-27 22:44
咁你見紅後幾耐去醫院啊?
同埋痛左幾耐呀?

我嗰日嘅Lunch time見紅
夜晚9點先上到醫院
至於痛呢。。。我就係等到5分鐘一次先上去,啫係夜晚9點左右
WB_BB
|
mandy_0523 發表於 18-10-27 23:05
我嗰日嘅Lunch time見紅
夜晚9點先上到醫院
至於痛呢。。。我就係等到5分鐘一次先上去,啫係夜晚9點左右

嘩,你咁淡定既 等咁多個鐘先去醫院
mandy_0523
|
WB_BB 發表於 18-10-27 23:08
嘩,你咁淡定既 等咁多個鐘先去醫院

其實我生之前5日已經見紅㗎啦(上咗醫院食咗個半詐糊)
不過係生嗰日冇諗住咁快。。。所以就懶懶閒咁做哂啲嘢先出門(我仲諗住未生得上產前)
仲睇埋電視沖完涼食埋飯先出去
WB_BB
|
mandy_0523 發表於 18-10-27 23:10
其實我生之前5日已經見紅㗎啦(上咗醫院食咗個半詐糊)
不過係生嗰日冇諗住咁快。。。所以就懶懶閒咁做哂 ...

咁你係第2胎? 最後幾week生左呀?
mandy_0523
|
WB_BB 發表於 18-10-27 23:20
咁你係第2胎? 最後幾week生左呀?

唔係呀,第一胎呀
我最後係38W3D生咗XD
bchuma
|

甘米当好好享受埋最后的孕期时光咯
WB_BB
|
mandy_0523 發表於 18-10-27 23:24
唔係呀,第一胎呀
我最後係38W3D生咗XD

嘩,第1胎都咁淡定,好勁
mandy_0523
|
WB_BB 發表於 18-10-27 23:28
嘩,第1胎都咁淡定,好勁

其實我覺得我似唔識驚多啲
Chingyeeyeee
|

行多啲,食下涼野我生前一晚食左腐竹薏米蛋的糖水,唔知關唔關事
WB_BB
|
Chingyeeyeee 發表於 18-10-28 01:51
行多啲,食下涼野我生前一晚食左腐竹薏米蛋的糖水,唔知關唔關事

我已經食左幾日腐竹雞蛋糖水, 呢2日食埋西瓜
猫物語
|
WB_BB 發表於 18-10-28 02:14
我已經食左幾日腐竹雞蛋糖水, 呢2日食埋西瓜

我都有,初初都有d假宮縮,而家好似食到免疫咁。
happymum1101
|

我胎你一樣心情呀,倒數中...呢排因爲心情緊張,訓得好差
WB_BB
|
happymum1101 發表於 18-10-28 18:22
我胎你一樣心情呀,倒數中...呢排因爲心情緊張,訓得好差

係呀,訓得好差,成日訓唔著, 一醒左就訓唔返