想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下有冇JM最近在中山放左雪胎? 姑娘話放胎係月經第三日上去,想知要唔要打針做b超,同埋要上去幾多次,因為之前抽卵已請左好多假,驚比老細炸型。。。

大宅

gingerpumpkin 發表於 18-10-27 19:57
想問下有冇JM最近在中山放左雪胎? 姑娘話放胎係月經第三日上去,想知要唔要打針做b超,同埋要上去幾多次, ...

我3日後放雪胎。自然週期植入 返左去4次 ,第1次係M到後, 其餘3次返去測排,打破卵針,直至排卵

大宅

gingerpumpkin 發表於 18-10-27 19:57
想問下有冇JM最近在中山放左雪胎? 姑娘話放胎係月經第三日上去,想知要唔要打針做b超,同埋要上去幾多次, ...

你是人工周期嗎?如果是就係D3上去B超,可能要抽血,無問題就開藥,之後5天回院B超看內膜多厚是否加藥,再吃藥5天後重覆上一次,共4次B超吃藥15天回院,之後開始打7天針,可帶針回香港打,或每天回院打,第7天就移植,移植後第10天回院抽血驗孕。

複式洋房

camille_wilson 發表於 18-10-27 20:27
你是人工周期嗎?如果是就係D3上去B超,可能要抽血,無問題就開藥,之後5天回院B超看內膜多厚是否加藥,再 ...

謝謝你的解釋,很詳細! 我都唔知係咪人工週期,我高0,試左3次抽卵但只成功抽到一粒,諗住調理下等一兩個月後就返去放胎,我個醫生好衰話最少要有兩粒先比我放胎,但係上深圳ivf真係心力交瘁,唔想再繼續落去了,希望佢最後肯比我放。。。

大宅

gingerpumpkin 發表於 18-10-27 20:42
謝謝你的解釋,很詳細! 我都唔知係咪人工週期,我高0,試左3次抽卵但只成功抽到一粒,諗住調理下等一兩個 ...

jm加油吖。。
我抽得6粒,最後得兩粒day3可以放
我都好擔心唔成功,畢竟我得一次機會
本身莫醫生要我儲夠4個優胚先俾我放
最後我8月放哂兩粒
好感恩。。中了一個

相信醫生吖。。
自己都要養好身體!
同埋可以去中醫館搵王醫師調理
真係好大幫助的

祝好孕

複式洋房

fairymeow 發表於 18-10-27 23:59
jm加油吖。。

恭喜你呀! 祝BB黐實你!
你最後點樣令莫醫生唔駛你再抽架? 同埋調理左幾耐先放胎?
每抽一次成10000蚊,仲要唔証優質,我剛剛抽果次係4級,佢地建議我養囊一星期,但果日我帶唔夠錢,等聽胚胎到埋見醫生嘥左成個鍾,下午又要返工趕唔切過關攞錢再返醫院,被迫放棄了,莫醫生聽到我話冇錢即刻變臉,直頭想搵人拉我出門口咁濟,非常難受。。。

大宅

gingerpumpkin 發表於 18-10-28 09:20
恭喜你呀! 祝BB黐實你!
你最後點樣令莫醫生唔駛你再抽架? 同埋調理左幾耐先放胎?
每抽一次成10000蚊, ...

多謝你先!
我4月抽卵的,6粒卵,3個胎,2個優質,1個3級。。。我放棄了3級個胎。。。
5月係香港做了宮腔鏡
7月準備放胎,但懷疑息肉翻發,開始中醫館調理
8月放胎

放胎前多食蛋白質,做運動,浸腳,艾灸,蒸左兩次身,中醫館做治療。。。做左好多野(emoji)

咁你而家決定放胎定再養好身體先再抽吖?
我明白有時莫既口臉令人好不安,但其實實質都唔係成日見到佢。。。唔好俾佢影響心情!!

複式洋房

fairymeow 發表於 18-10-28 18:58
多謝你先!
我4月抽卵的,6粒卵,3個胎,2個優質,1個3級。。。我放棄了3級個胎。。。
5月係香港做了宮腔鏡

我主診醫生其實係王主任,不過果日我因為冇錢養囊,同佢傾完佢要我去搵莫醫生再傾,之前冇接觸過佢,但有見過佢好大聲鬧d姑娘。我唔再抽了,因為覺得同王主任唔夾,又唔可以轉醫生。我得3個卵泡,佢叫我用微刺激方案,開針只打150iu, 呢個份量每次只夠養大一個卵泡,佢又唔肯加大劑量,繼續落去可能都係嘥時間和金錢。
我都想在香港做宮腔鏡呀,可以比details我嗎?

別墅

即係係中山試管,起碼都要返去五次?唉,呢份工都唔係做幾耐,都唔知點樣請假做,但係的確已經拖太耐,唔想再咁樣落去,再落去我怕連做試管既資格都無。。

大宅

jkbabyctu 發表於 18-11-5 22:46
即係係中山試管,起碼都要返去五次?唉,呢份工都唔係做幾耐,都唔知點樣請假做,但係的確已經拖太耐,唔想 ...

中山做試管點只去5次,這5次只係放胎,初診加促排抽卵都10次以上

別墅

camille_wilson 發表於 18-11-6 10:36
中山做試管點只去5次,這5次只係放胎,初診加促排抽卵都10次以上

唉,又到左難處,呢份工都唔係返左好耐,仲未有假,頭痛。。

複式洋房

camille_wilson 發表於 18-11-6 10:36

同意呀!捉排要上得好密架! 最初3日一次,到後期要日日上,抽完卵兩日後又話要上去聽胚胎結果,好累架

侯爵府

gingerpumpkin 發表於 18-11-7 08:44
同意呀!捉排要上得好密架! 最初3日一次,到後期要日日上,抽完卵兩日後又話要上去聽胚胎結果,好累架
...

你有冇計過,我上左去可能有50次以上

複式洋房

ifcsir 發表於 18-11-13 00:16
你有冇計過,我上左去可能有50次以上

你抽左幾次?
我兩個月內上左去差不多20次。

別墅

fairymeow 發表於 18-10-27 23:59
jm加油吖。。

嗰邊中醫館貴唔貴嫁?

大宅

joeylylee 發表於 18-11-13 09:25
嗰邊中醫館貴唔貴嫁?

一啲都唔貴
上去B超就順便睇埋

複式洋房

joeylylee 發表於 18-11-13 09:25
嗰邊中醫館貴唔貴嫁?

唔貴2百領蚊人仔有7日藥

大宅

fairymeow 發表於 18-11-13 11:43
一啲都唔貴
上去B超就順便睇埋

等得耐吗?

大宅

gingerpumpkin 發表於 18-10-27 20:42
謝謝你的解釋,很詳細! 我都唔知係咪人工週期,我高0,試左3次抽卵但只成功抽到一粒,諗住調理下等一兩個 ...

你三次都只用150 iu 份量?

侯爵府

gingerpumpkin 發表於 18-11-13 08:46
你抽左幾次?
我兩個月內上左去差不多20次。

1次

首頁

尾頁

跳至