巳少產一次,今次可能又係

hellowaiwaiwai
|

有d灰,第一胎好順利,無事無幹,咩都無理下,就生左個囡,第阿囡3歲大。

以為第2胎,無難度
今年5月,6週2流,流左幾日血,應該胎都排在出黎,一個星期後照5到胎係肚到,自然流產

第3胎(流埋流之第2胎), 月經黎左2次,就開工,試左2個cycle, 就又左,以為今次應該無問題la...又係6週3(昨日) ,又流血,越流越多

岩岩入急証,急証室照晒肚同陰,都搵5到個胎,入在婦科,等e生檢查,希望有奇蹟

岩豈照在陰超,超左好耐,同上之一樣,位置好低,都5樂觀了(應該5係宮外孕, 唯一好消息)

係米之前生完無補所以咁。。。
alice1117
|
hellowaiwaiwai 發表於 18-10-27 20:14
有d灰,第一胎好順利,無事無幹,咩都無理下,就生左個囡,第阿囡3歲大。

以為第2胎,無難度

咁勇呀!唔補就生,小產後又唔補
|
alice1117 發表於 18-10-27 21:45
咁勇呀!唔補就生,小產後又唔補

小產時,巳飲左幾劑阿膠(雖然補5住個胎) ,之後都有返幾劑當歸咁,以為巳夠,e家諗返係咪要補多d呢?

我都算自然流產,胎數又咁細
我要做媽媽
|
或者你搵中醫調理下身子先喇
bchuma
|
可能系流产之后未恢复得太理想
cavy0511
|
hellowaiwaiwai 發表於 18-10-27 20:14

以為第2胎,無難度

連續小產2次你會唔會驗下? 政府會3次先叫人去驗, 但老實講無人想再小產囉
有唔少人有大既, 都唔代表身體無免疫凝血問題, 只係大既可能好彩出到世
|
cavy0511 發表於 18-10-28 07:49
連續小產2次你會唔會驗下? 政府會3次先叫人去驗, 但老實講無人想再小產囉
有唔少人有大既, 都唔代表身體無 ...

我可以到那裏做測試?c家婦可以?
cavy0511
|
hellowaiwaiwai 發表於 18-10-28 08:06

希望你無事, 但如果touchwood真係, d人話個胎可以拎去私家化驗既, 政府就唔會驗
免疫凝血好多人去台灣做既, 因為做檢查好貴, 呢個我唔熟你要爬爬文, 我係有朋友驗過先知
|
cavy0511 發表於 18-10-28 13:18
希望你無事, 但如果touchwood真係, d人話個胎可以拎去私家化驗既, 政府就唔會驗
免疫凝血好多人去台灣做既 ...

謝謝
Money.ngaiTse
|
hellowaiwaiwai 發表於 18-10-28 08:06

媽咪,我覺得你要搵個有經驗嘅婦科檢查下。睇下係乜嘢原因。

我之前都係流產过。
|
Money.ngaiTse 發表於 18-10-29 01:00
媽咪,我覺得你要搵個有經驗嘅婦科檢查下。睇下係乜嘢原因。

我之前都係流產过。

要做什麼檢查才對呢?
leungna520
|
我覺得中醫調理都好些,西醫方面驗下都知道原因!
Money.ngaiTse
|
hellowaiwaiwai 發表於 18-10-29 07:15
要做什麼檢查才對呢?

其實我當時去到同個e生講個情況,佢就幫我做檢查,但唔知做咗乜嘢檢查

同埋開咗啲藥俾我。調理下。當然,我自己根住都有用中藥調理丫。身體用咗半年度,就好返咗少少。
helolex
|
你要take care啊, 身體係自己的, 最緊要顧左自己先..加油