成日生飛滋

dunuknow_ww
|
懷孕剛過12wk,上星期飛滋先好返,而家又生多粒。無咩食熱氣野,日日食materna間中奶,飲水多,唔知點解都咁。有無媽媽都係咁?仲可以點避免又生?
koalalee88
|
dunuknow_ww 發表於 18-10-27 22:19
懷孕剛過12wk,上星期飛滋先好返,而家又生多粒。無咩食熱氣野,日日食materna間中奶,飲水多,唔知點解都咁 ...

我中期都係 不停生 後期加左materna就停了
我要做媽媽
|
我覺得有可能系因為materna,你試下停咗佢,睇下有冇好轉
bchuma
|
dunuknow_ww 發表於 18-10-27 22:19
懷孕剛過12wk,上星期飛滋先好返,而家又生多粒。無咩食熱氣野,日日食materna間中奶,飲水多,唔知點解都咁 ...

试一下全部都系蒸的
dunuknow_ww
|
bchuma 發表於 18-10-27 22:44
试一下全部都系蒸的

多謝你意見,但未必可以叫到家人咁煮法
我早餐多數食牛奶麥皮已經,照計都有豐富維他命b丫
dunuknow_ww
|
我要做媽媽 發表於 18-10-27 22:42
我覺得有可能系因為materna,你試下停咗佢,睇下有冇好轉

竟然
我睇下有無其他supplement 可以代替先 謝謝你
dunuknow_ww
|
koalalee88 發表於 18-10-27 22:39
我中期都係 不停生 後期加左materna就停了

其實照道理夠訓同足夠維他命b就少啲生飛滋,可能我要搵過另一隻supplement
bchuma
|
dunuknow_ww 發表於 18-10-27 23:25
多謝你意見,但未必可以叫到家人咁煮法
我早餐多數食牛奶麥皮已經,照計都有豐富維他命b丫
...

有段時間我都比較上火,係公司自己煮,無條件全部都蒸感覺真係好健康。一日落來內褲都好乾淨。
我要做媽媽
|
回覆 dunuknow_ww 的帖子

你停咗睇吓關唔關事先喇
芷柔
|
食奇異果丫
cookingbaby
|
缺乏維生素就會生飛滋嘅喇,建議食多啲水果蔬菜補充維生素。
pigpiglamlam
|
大肚婆比較燥熱,我嗰陣燥到成日流鼻血,陀b前10年都冇流1次
RubyYu07
|
cookingbaby 發表於 18-11-6 17:27
缺乏維生素就會生飛滋嘅喇,建議食多啲水果蔬菜補充維生素。

無錯,唔關熱氣事,缺乏某種維生素就會。