網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

lyh80115 發表於 18-10-30 20:26

不如榮耀暢玩7C啦,仲平100,3+32GB只需¥799,但粒cpu竟 ...

想請教, 我老公想買Nokia x7 佢見到京東平過淘寶, 但我一向無用京東, 請問點買最平? 我見好多卷, 但呢個牌子都用唔到, 見好多卷都已經比人搶晒, 請問要每日咩時間搶?
我有國內電話號及國內銀行戶口, 已DL京東金融, 請問仲有咩要留意?京東好似複雜過淘寶

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-3 18:03
想請教, 我老公想買Nokia x7 佢見到京東平過淘寶, 但我一向無用京東, 請問點買最平? 我見好多卷, 但 ...

睇過啦,唔洗搵任何券,寫明「不可用京券东券」。好多手機可以直送香港,但呢部唔得,可能nokia唔想,唯有用私集。
https://item.m.jd.com/product/100000700318.html

有銀聯信用卡可以用下呀,綁落云闪付app更方便;大陸銀行户口的話就用京东支付啦。

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-3 18:03
想請教, 我老公想買Nokia x7 佢見到京東平過淘寶, 但我一向無用京東, 請問點買最平? 我見好多卷, 但 ...

見你有齊大陸銀行户口,介紹個慳錢法,覺得煩可以不理。先喺京東用大陸銀行户口實名,再喺淘寶買京东钢镚,綁定到你嘅京東帳號,付款時就可以用钢镚支付,有成2.5%折扣。

留意每月綁頭10張免手續費,通常200元一張,買部手機可能要綁八九張了。另有款京东e卡就喺結算時用,折扣無咁高。

侯爵府

lyh80115 發表於 18-11-3 18:35

見你有齊大陸銀行户口,介紹個慳錢法,覺得煩可以不理。先 ...

我京東資歷尚淺, 睇完都唔多明
但都多謝你解答, 淘寶/天貓直送及集運我就好熟

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-3 19:15
我京東資歷尚淺, 睇完都唔多明
但都多謝你解答, 淘寶/天貓直送及集運我就好熟
...

咁要開始玩下啦,京東都要高級啲先有著數。我啱啱領到張200減20全品類券,就要5000京享值以上先有機會攞到。

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lyh80115 發表於 18-11-3 18:35

見你有齊大陸銀行户口,介紹個慳錢法,覺得煩可以不理。先 ...

哇,前辈又有新野介绍。

翡翠宮

saiwanho 發表於 18-11-4 01:47
哇,前辈又有新野介绍。

基本上自營可以用鋼鏰,非自營好難講,印象中有啲得有啲唔得,所以最好先落單到收銀台睇下可唔可以用,再去淘寶買鋼鏰都未遲。

侯爵府

lyh80115 發表於 18-11-4 10:49
基本上自營可以用鋼鏰,非自營好難講,印象中有啲得有啲唔得,所以最好先落單到收銀台睇下可唔可以用,再 ...

收到
我在網上見到話淘寶代付會平的, 你有無試過?係咪真係得?

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-4 13:39
收到
我在網上見到話淘寶代付會平的, 你有無試過?係咪真係得?

代付好耐以前用過,嫌麻煩,要先問有無,有的話幾多折,又要拍又要等,所以最近都無玩,而且京東金融都有支付類優惠券,用京東支付有得減。

另外直送訂單可以用香港信用卡,不如睇下有邊張卡有網上簽賬優惠,例如今日用東亞卡滿500蚊有11倍積分,恒生卡又有3到15倍積分……

侯爵府

lyh80115 發表於 18-11-4 14:47
代付好耐以前用過,嫌麻煩,要先問有無,有的話幾多折,又要拍又要等,所以最近都無玩,而且京東金融都有 ...

即钢镚好似方便啲,之前你咪講過京卷, 東卷又係咩來? 我見新人攞的卷好似無咩岩用。
我用現金回贈的信用卡,我得渣打及citibank, 儲積分就只有HSBC

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-4 15:42
即钢镚好似方便啲,之前你咪講過京卷, 東卷又係咩來? 我見新人攞的卷好似無咩岩用。
我用現金回贈的信用 ...

HSBC的話,每階段滿$3000就有2.4%到5.6%獎賞錢回贈

侯爵府

lyh80115 發表於 18-11-4 15:55
HSBC的話,每階段滿$3000就有2.4%到5.6%獎賞錢回贈 。

京東可用香港信用卡付款?

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-4 16:07

香港發行嘅卡都接受,任何實物訂單可以用銀聯信用卡,直送香港訂單先可以用VISA、Mastercard、JCB及八達通。

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-4 16:07

寄内地訂單都可以間接用到VISA及Mastercard,就係將佢哋綁到微信大陸版錢包,就可以喺京東及其他多個内地網站付款。

侯爵府

lyh80115 發表於 18-11-4 16:33
寄内地訂單都可以間接用到VISA及Mastercard,就係將佢哋綁到微信大陸版錢包,就可以喺京東及其他多個内地 ...

微信國內錢包綁香港信用卡, 可以用到, 真係唔知喎! 我綁左國內銀行戶口, 所以無綁香港信用卡, 諗住國內碌唔到費事綁

侯爵府

lyh80115 發表於 18-11-3 19:18
咁要開始玩下啦,京東都要高級啲先有著數。我啱啱領到張200減20全品類券,就要5000京享值以上先有機會攞到 ...

請問做京東plus會員是否一定要比年費? 值得申請嗎?

侯爵府

lyh80115 發表於 18-11-4 16:33
寄内地訂單都可以間接用到VISA及Mastercard,就係將佢哋綁到微信大陸版錢包,就可以喺京東及其他多個内地 ...

如果微信綁香港citibank在京東購物付款要比手續費的嗎?

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-10 12:53
請問做京東plus會員是否一定要比年費? 值得申請嗎?

要實名,要畀年費,我覺抵,起碼每月有5張6元運費券,我每月都用嚟付直接運費,一次過月晒30蚊,一年都¥360啦,都未計其他福利。

侯爵府

lyh80115 發表於 18-11-10 13:43
要實名,要畀年費,我覺抵,起碼每月有5張6元運費券,我每月都用嚟付直接運費,一次過月晒30蚊,一年都¥3 ...

我見plus會員年費188, 我老公想買部小米平板, 我見plus會員平100元, 所以想問問有無著數, 等我再望望先。
你都做左會員?

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-10 13:40
如果微信綁香港citibank在京東購物付款要比手續費的嗎?

没有手續費,要綁落大陸版錢包。如果直送香港訂單可以直接碌citibank,唔洗經微信。

首頁

尾頁

跳至