同小朋友影完相鋪上網時,你哋會唔會遮走個校徽?

e2m
|

我識得個媽咪,以前小朋友讀幼稚園時,佢係唔遮走個校徽;但去到小學又一定要遮,話私隱喎;而家升中喇,啲相又唔駛遮喇,仲要鋪晒有學校校名嘅嘢
catiou627
|
我只add 識嘅朋友,冇特別遮住。見有D blogger 仔女讀名校,更加唔遮。
Fishqqma
|
唔friend的?
~phyllis~
|
e2m 發表於 18-10-28 08:15

我識得個媽咪,以前小朋友讀幼稚園時,佢係唔遮走個校徽 ...

名幼~普通小學~band one中學???
日月水火    發表於 18-10-28 15:27
ninjarabbit
|
開學相個個都影同post, 無見過有人遮,反而唔少企正係學校門口影
靚靚C9
|
~phyllis~ 發表於 18-10-28 08:36
名幼~普通小學~band one中學???

唔只普通小學,應該係寶校似D
S_family
|
冇人遮,可能係大部分人都係國際幼稚園/小學,一個月幾千蚊果d貴價學校,我依d屋村學卷幼稚園又好少post wo
mmya
|
點解要遮?
bmuimami
|
照我估計,個「小朋友」幼稚園同中學係名校,小學唔係
bmuimami
|
我呢,就從來唔喺自己fb post個女嘅校服相嘅,佢自己post喺ig fb除外
Charlotte_mom
|
講私隱,應該遮樣,唔係遮校徽
日月水火    發表於 18-10-28 15:22
黃二少奶
|
我唔遮因為識我嘅都知我女讀邊間
carrie_1102
|
我唔會遮啦,兩姊弟都讀保良局既小學,一睇就知啦
|

我識得個媽咪,以前小朋友讀幼稚園時,佢係唔遮走個校徽 ...

你咁利害,由人地幼稚園到中學都留意呢D咁細微既事
Qeenietang
|

諗倒點解啦
toffeechoco
|
S_family 發表於 18-10-28 08:49
冇人遮,可能係大部分人都係國際幼稚園/小學,一個月幾千蚊果d貴價學校,我依d屋村學卷幼稚園又好少post wo ...

唔會,但只會分享俾朋友睇
oiyau2005
|

自己fb又唔供開咪唔使遮,D fd都知個小朋友讀邊間㗎啦
豬吉
|
人地放自己野
有乜好遮
又關你乜事
超級特務
|

如果咁注重,唔好鋪上網。
遮樣比遮校徵兩實際
YuiYeeMa
|
豬吉 發表於 18-10-28 11:43
人地放自己野
有乜好遮
又關你乜事