自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

e2m 發表於 18-10-28 08:15
同小朋友影完相鋪上網時,你哋會唔會遮走個校徽?

我識得個媽咪,以前小朋友讀幼稚園時,佢係唔遮走個校徽 ...

搞咁多野不如吾好post,甚至吾好影添。

水晶宮

bmuimami 發表於 18-10-28 09:06
照我估計,個「小朋友」幼稚園同中學係名校,小學唔係

x2,應該係咁。有人好鍾意曬,有人唔鍾意曬,無所謂啦。

最好笑有個舊同事,有人想8佢仔讀邊間小學,佢兜黎兜去就係唔肯講,最終係講“ 香港一間小學”。由于唔熟佢,真係唔知佢係因為私隱,定係間學校太名或唔够名唔襯佢仔。

複式洋房

bmuimami 發表於 18-10-28 09:06
照我估計,個「小朋友」幼稚園同中學係名校,小學唔係

小學唔係名校,但都屬於地區名校,多人爭入去讀架!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我盡量唔影校章/ 會遮住

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

一向唔遮。不過我女幼稚園。

洋房

都冇咩所謂既

水晶宮

熱血金章

回覆樓主:

我見過連阿女張攞獎嘅獎狀,連自己個名都遮埋,得返平時叫佢開果個單字。

首頁

尾頁

跳至