點解bb甘中意直抱

WaiKwanWong
|
每次橫抱bb都唔肯 直抱好累

問題直抱嘎時候bb系甘起我身上卒眼

每次訓唔到覺就會大哭 整到我唔知系咪肚餓

加上bb每次吸奶都唔認真 所以唔知距食左幾多

我一直覺得自己人奶唔夠 个胸軟軟嘎 好少漲

bb系細碼b 4個月都无11斤

如果无奶bb系咪都唔想吸?每次吸都會扯乳頭

搞到我餵奶時間好亂 家婆見到bb喊

就叫我比个乳頭吸訓覺

覺得自己唔識湊bb 唔識做媽咪(emoji)
我要做媽媽
|
如果佢喊就俾佢吸,我覺得咁樣好容易邊咗人肉奶咀架
sunshine_paris
|
如果4個月,頸仔夠硬,直抱一陣是ok的,磅住條腰同頸
你可以I係梳化,斜斜地,最緊要留意無block佢呼吸
咁剛剛食完奶奶佢有無自己放開,同無喊?
or 佢咀仔有無合下合下?
如果無,佢應該夠㗎啦

BB仲細,一定會成日喊,唔洗驚.最緊要慢慢觀察同BB磨合.
WaiKwanWong
|
我要做媽媽 發表於 18-10-28 15:55
如果佢喊就俾佢吸,我覺得咁樣好容易邊咗人肉奶咀架

有時候喊都唔肯吸 所以唔知點好
WaiKwanWong
|
sunshine_paris 發表於 18-10-29 11:09
如果4個月,頸仔夠硬,直抱一陣是ok的,磅住條腰同頸
你可以I係梳化,斜斜地,最緊要留意無block佢呼吸
咁剛剛食 ...

无喊 但睡覺唔肯自己一個 系要痴埋來 清醒時比食又食幾下又食 我唔知系咪无奶水唔肯食 還是點啊
|
回覆 WaiKwanWong 的帖子

如果食完無扭感該夠
屎同尿片都夠嗎?
有可能安全感問題
咁佢想瞓,你有無抱佢瞓?
WaiKwanWong
|
sunshine_paris 發表於 18-10-29 12:49

如果食完無扭感該夠

有 尿唔夠的

我唔知距食夠沒 但就每次比食都唔肯

閙覺比食都唔食

距系要起我身上擦眼睛 或許唔抱就翻身起床擦 或許用手擦

好痴身 我訓起一邊系要痴埋來

之前醫生話bb控制我餵奶

話bb知道有的食 所以咪吃下玩下

哎 都唔知系咪

|
有無諗過試泵出來其他人餵?
我要做媽媽
|

有冇可能系腸絞痛亞?你最好留意吓
RubyYu07
|
你家婆呢個做法好容易養成壞習慣,到時一定要啜住你乳頭訓覺,變人肉奶咀就好難戒了
WaiKwanWong
|
RubyYu07 發表於 18-10-30 09:36
你家婆呢個做法好容易養成壞習慣,到時一定要啜住你乳頭訓覺,變人肉奶咀就好難戒了
...

哎 问题个b都唔咪好愿意吃奶 有时候比都唔啜
WaiKwanWong
|
我要做媽媽 發表於 18-10-29 22:17

有冇可能系腸絞痛亞?你最好留意吓

4个月咯 应该唔会 直抱可以看到野
我要做媽媽
|

4個月咁應該就唔系喇,佢應該就係想望下嘢,鐘意直抱
bchuma
|
WaiKwanWong 發表於 18-10-28 10:43

可以挨係身上樹著抱
haha748494
|
回覆 bchuma 的帖子

我有時都系咁樣抱住BB。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-10-30 09:36
...

係亞,我都覺得咁樣唔多好
hamsterma
|
WaiKwanWong 發表於 18-10-28 10:43

甘樣唔好呀