兩少年扮包頭殭屍嚇人被罰

am136
|
在社交媒體「呃like」已成世界潮流,但「博出位」時影響他人隨時自討苦吹。印尼兩名少年扮成「包頭殭屍」嚇人,更拍下對方的反應,打算上載社交媒體呃like,民眾不甘受嚇報警處理,警員要求他們保持裝扮,躺在警局附近墓地一個坑洞一晚,亦不阻止民眾湊熱鬧圍觀,令兩人又怕又窘無法入睡,反過來嘗試被嚇的滋味,另類教育引起多名網民讚好,真心「畀like」

awah112
|

Jessie688
|
呢兩日都見d小朋友著到成隻鬼,塊面畫到鬼五馬六周街走,都有d嚇親。
wewanwan
|
都唔知應該講好笑定鄧佢地慘
dian
|
am136 發表於 18-10-28 13:38
在社交媒體「呃like」已成世界潮流,但「博出位」時影響他人隨時自討苦吹。印尼兩名少年扮成「包頭殭屍」嚇 ...

警員可以負責處罰青少年犯?
兩個角度睇:
1. 嚇完等佢地知驚,但唔正式控告。
2. 未經審判就被刑罰,算私刑。
印尼地區法例規定真係唔識,淨係覺得怪怪地。
chloe2018
|
人治!
love2talk
|
Jessie688 發表於 18-10-28 13:46
呢兩日都見d小朋友著到成隻鬼,塊面畫到鬼五馬六周街走,都有d嚇親。

我噚晚跑步,嗰度好暗,有一家5口,我知佢係扮緊鬼,但當我跑近個男人鬼邊時,見到佢個妝,我都比佢嚇一嚇
究竟我是誰
|
am136 發表於 18-10-28 13:38
在社交媒體「呃like」已成世界潮流,但「博出位」時影響他人隨時自討苦吹。印尼兩名少年扮成「包頭殭屍」嚇 ...

happyty
|

bbbusy
|
tsung
|
love2talk 發表於 18-10-28 16:12
我噚晚跑步,嗰度好暗,有一家5口,我知佢係扮緊鬼,但當我跑近個男人鬼邊時,見到佢個妝,我都比佢嚇一嚇 ...

嚇C人
love2talk
|
tsung 發表於 18-10-28 16:32
嚇C人

佢都唔好意思咁喺度笑
tsung
|
love2talk 發表於 18-10-28 16:42
佢都唔好意思咁喺度笑

catvv
|