(慎入,有相)請問係咪小強?謝謝

iamegina
|
屋企近排多有呢d 蟲出現,又唔多似小強,請問有無人知係咩黎架?謝謝

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cherrywong05
|
係嚟咖,我屋企都間唔中有
日月水火
|
sf013hk
|
大強BB,即係你屋企可能已經有佢幾百隻既爸打同絲打。
B301
|
肥仔種既小強
siufcat
|
iamegina 發表於 18-10-28 17:07
屋企近排多有呢d 蟲出現,又唔多似小強,請問有無人知係咩黎架?謝謝

EQGO
|
似德國曱甴,繁殖得超快架,尤其夜晚分分鐘係廚房開 party, 快d睇下櫃桶底,檯底d角位有冇曱甴蛋,曱甴屎....
cccpo
|
我屋企已被這種小強入侵咗
Angelice-BeBe
|
以往我屋企無。近期間中夜晚會有一隻喺廁所
plumtree
|

好似係強b。係就一定係阿強㗎喇。唔知佢係唔同種抑或係b。
我一直認為佢係b。
ylang_123
|

係德國曱甴,這品種系细隻的,不是B B,我家也有T T
worrymama
|

iamegina
|
請問大家可以點趕絕佢地呀
豆豆B
|

唔係,木蝨
momo毛毛
|
係小強
mei524
|

係強仔剛由蛋走出來冇耐,一隻蛋有好多隻,
去找埋他們的兄弟,
唔你大隻變小強,
成支軍隊咁就煩!
tsung
|
小小強
Amy1974
|

。。。
SUISUIBEBE
|
係德國曱甴,行得超快又繁殖得超快,夜晚熄燈後會走哂出黎,一定唔止一兩隻
一係用 bio kill噴佢哋多數出沒嘅地方,治標唔治本,但係殺到佢哋
一係用曱甴炸藥炸一次,再揾下d櫃底床底揾佢地d蛋徹底清除,d蛋紅紅哋好似黑豆咁大粒,通常黏住d櫃邊入面。
我之前都係要炸一次間屋再清哂d蛋先叫做消減左。
源靜香
|
我屋企之前都有,夜晚先走出黎,懷疑係網上購物d貨/紙箱惹返黎
試了兩隻曱甴藥都消滅唔到
都係見一隻捉一隻,而家好似唔覺眼