薏仁gel

anabbb
|
請問薏仁gel如果當mask 用,厚敷十分鐘後用水清洗,之後搽toner,精華,cream 對嗎?
APIGMA
|
我用開既薏仁gel係當cream查,不過我覺得唔夠保濕
ckm80
|
我覺得唔好用呀,唔夠保濕
大臭臭
|
喺呢度有好多JM推,唔知係咪我唔識用,唔覺十分好用同保濕
無糖茶妹
|
anabbb 發表於 18-10-28 21:14
請問薏仁gel如果當mask 用,厚敷十分鐘後用水清洗,之後搽toner,精華,cream 對嗎? ...

可以唔使,我通常由佢吸收,但如果你要洗,之後正常護膚程序就可以
無糖茶妹
|
大臭臭 發表於 18-10-28 21:37
喺呢度有好多JM推,唔知係咪我唔識用,唔覺十分好用同保濕

可能每人唔同,我自己上年都係用住薏仁gel過冬,開架牌子黎59蚊,平之餘已經好保濕,可能我鍾意好厚咁搽
chauabc111
|
薏仁化妝水好用only
opl2
|
冇料到,得個平字
bububu126
|
我都用左幾盒,同專櫃貨當然無得比我個人用唔到cream,一用就起粒粒,薏仁gel唔會都夠補濕
anabbb
|
Thank you 各位!

我怕厚敷後唔洗會妨礙精華吸收
cinda72.
|
薏仁係美白,功效都唔係補濕
koey_0611
|
琴日第一次厚full
幾好wo
熊妹
|
koey_0611 發表於 18-10-30 11:20
琴日第一次厚full
幾好wo

我都有用,鍾意佢無香料無酒精
熊妹
|
cinda72. 發表於 18-10-30 10:46
薏仁係美白,功效都唔係補濕

薏仁gel應該主要用薏仁萃取做保濕

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kkarman
|
我又覺得好好用,懶敷mask就厚查成塊面,特別眼紋位,就訓覺,第朝好滑滑
anabbb
|
我試左啦!ok幾好喎!
weiwei6686
|
我沖涼果時用佢黎厚敷 (有搽b5打底)
幾好喎
anabbb
|
好多jm厚敷喎,你哋之後都冇再搽精華及cream?
無糖茶妹
|
weiwei6686 發表於 18-11-1 20:41
我沖涼果時用佢黎厚敷 (有搽b5打底)
幾好喎

沖完涼就會洗走?
無糖茶妹
|
anabbb 發表於 18-11-2 02:16
好多jm厚敷喎,你哋之後都冇再搽精華及cream?

如果厚敷個晚就會搽晒所有野最後先搽薏仁gel,如果當night cream/精華就係last step