夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

比我會先預備好一切,包括住屋,撫養權,經濟各樣都保障左自己先,鋪好條路,發最後通碟,再有半次發生就即時離婚。
當時我都係咁樣,ex局我鍊我頸,打到我成手瘀傷,推撞,用花酒淋我,well係我蠢以為佢會變,而婚前都未去到咁嚴重,於是結婚,後來佢越黎越誇張,我忍左3年大爆發,先搬返阿媽度,再即日揾律師樓簽紙,我自已比左一半律師費,另一半叫律師樓打比佢叫佢負責,另外wtapp清楚講明必須要離婚,限佢3日內執包袱走並留低鎖匙証明 之後佢嚇左嚇,有求我,我采佢都儍

離左既一年半後,我再婚了

伯爵府

妳老公應該係有情緒病,佢唔肯去面對成日發脾氣,更試過推撞妳,其實俾小朋友喺咁嘅壓力下成長都唔好啦,妳真係要認真諗下係咪仲要忍到個仔大先離開,咁忍法唔見得對成件事有乜幫助啊!

複式洋房

不如找輔導傾下, 看下一步怎樣做最好?

天主教同行熱綫: 25602314 (免費, 自約時間和地區, 受訓義工)
理工大学 : 34003492 or 2766 5761 ($50/節 , 由輔導碩士学生)
明愛輔導 : 2525 6265 資深輔導員 HKD720-1080/節
https://www.counselling.caritas.org.hk/marriage

大約去4-6節 , 已經可以知道自己想怎樣, 和有什広選擇.

別墅

chocotung 發表於 18-10-30 01:12
我生活上真的可以搞掂,住也不是問題。只是一想到阿仔每晚都要爸爸講故事,而佢都願意陪阿仔,阿仔都好鍾 ...

加油樓主!希望你地傾得好
我都覺得有小朋友,顧慮多好多!

我小朋友而家得半歲ja........
離婚,可能大個佢都唔記得
但一諗到要令佢喺破碎家庭長大
我就好想忍 但係我自己又好辛苦好傷心

複式洋房

謝謝大家。。。岩岩又要硬食佢脾氣。。。其實我已分唔到我係狠佢定係愛佢

複式洋房

littlebearrr 發表於 18-11-7 19:09
加油樓主!希望你地傾得好
我都覺得有小朋友,顧慮多好多!

我明白。。。一諗到呢度就覺得小朋友有個咁嘅老豆真係好可憐
百忍成金。。。

複式洋房

mimi26 發表於 18-11-7 06:58
比我會先預備好一切,包括住屋,撫養權,經濟各樣都保障左自己先,鋪好條路,發最後通碟,再有半次發生就即 ...
你地冇小朋友?
點樣可以限佢三日內搬?間屋佢冇份?

別墅

比我會先預備好一切,包括住屋,撫養權,經濟各樣都保障左自己先,鋪好條路,發最後通碟,再有半次發生就即 ...

Sis 你好勇敢

我都希望我有勇氣!
屈住真係好辛苦

大宅

mini1204 發表於 18-10-31 20:10
都係要問: 做乜要嫁

真是要問;重等甚麼救命?

伯爵府

chocotung 發表於 18-10-29 00:52
辛苦了好幾年,想找人傾下。。。
結婚4年,阿仔3歲,我地係同事,由拍拖到結婚到現在都是同一間公司。大家 ...

離婚比較好,佢甘樣會對小朋友有好大影響

大宅

結婚4年,阿仔3歲,我地係同事,由拍拖到結婚到現在都是同一間公司。大家 ...

如好有問題要離婚,我便不會仔大,反而個仔细未太了解呢個人有幾衰前走好D,留下又不見得幸福,早D走單親可以更快樂自在

子爵府

chocotung 發表於 18-11-7 23:54
你地冇小朋友?
點樣可以限佢三日內搬?間屋佢冇份?

冇小朋友,間屋佢絕對冇份亦冇名
我話3日,佢就要3日,否則我會擺晒佢啲嘢入喼再推落樓下,轉鎖,搞掂

大宅

mimi26 發表於 18-11-13 22:26
冇小朋友,間屋佢絕對冇份亦冇名
我話3日,佢就要3日,否則我會擺晒佢啲嘢入喼再推落樓下,轉鎖,搞掂
...

做得好干翠利落夠果段?我想已經好仁慈啦?

複式洋房

最近我們大致和平,佢仍會小事黑面但我當睇佢唔到。。最近紀念日,佢一d 表示都冇,而我又冇咩感覺。其實情人節呀 生日呀 結婚周年 佢都係冇乜表示,呢一兩年佢生日時我都冇心機同佢慶祝,即使現在大家和平共處但我心仍有刺。。。已成為同屋主關係。

別墅

chocotung 發表於 18-11-1 23:36
會呀
同埋佢應該自大到唔覺得醫生會有什麼用

好似成人亞斯保加

複式洋房

佢岩岩又對住我yell, 屋都震,好彩仔瞓咗。
佢一大壓力就黎料
我好辛苦。。。

我頭先陪阿仔瞓覺時問佢,媽媽同你一齊去第二度住好唔好,佢話唔好,要同埋爸爸一齊。本來我同自己講,要繼續捱住先,再想辦法,但之後佢又發顛。我真係好想走。

複式洋房

hiding 發表於 18-11-15 08:49
好似成人亞斯保加

我上網睇過,佢係固執自大社交係唔叻但又未至於冇朋友。。。又冇乜其他徵狀。。。

大宅

唔係好明,咁點解要同佢結婚?明知唔夾,之前都係咁定變咗?

侯爵府

身同感受 咁我果件都好點, 鬧先肯做, 我都含住眼淚架, 見一見輔導啦, 我都係得自己見, 要愛自己, 你不能將自己沒有的, 給予他人

大宅

又小三又打女人都吾配做男人, 好彩早走早著, 你仲已再婚,真心祝福你!

首頁

尾頁

跳至