親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

主題樂園留返喺日本玩,GC 玩大自然野好啲

用戶要求終止服務

我會留係GC4日3夜,BNE5日4夜,因為去熱帶雨林和乜乜島,由BNE出發平過GC。全程都會book apartment,因為想煮早餐和晚餐。老公話去旅行都煮飯?我話澳洲咁多靚食材,唔煮好唔抵,唔係晚晚煮但點都要煮下啦!

大宅

titanlow 發表於 18-11-2 18:26
我會留係GC4日3夜,BNE5日4夜,因為去熱帶雨林和乜乜島,由BNE出發平過GC。全程都會book apartment,因為想 ...

請問你在哪裡訂apartment? 價錢如何(emoji)

男爵府

滑蛋河 發表於 18-11-1 18:12
我都買左下年暑假去bris+gc。我係cx promo 買大人$4000小童$3000連稅。cx直航時間唔好所以我揀cx ...

我妺都30/4-12-5出左飛Cx BNE來回連稅$4100, 夜機停cairns, BB 張飛$520
我自己就用里數換QF 直航,回程CX 直航

用戶要求終止服務

回覆 jessfanny 的帖子

未訂啦,只係睇trivago,booking.com個d大概有個idea咋,都貴㗎,1千蚊晚好平常,唔知訂airbnb個d又得唔得⋯

男爵府

titanlow 發表於 18-11-1 18:53
大家是自駕遊還是非自駕?我們是非自駕,所以住宿需要極方便,也要跟local tour,睇過呢度好幾位朋友詳細分 ...

我地有老有細多數自駕。

子爵府

titanlow 發表於 18-11-2 21:06
回覆 jessfanny 的帖子

未訂啦,只係睇trivago,booking.com個d大概有個idea咋,都貴㗎,1千蚊晚好平常,唔 ...

Airbnb touchwood出事,知唔知保險cover 嗎?一行十一人想book bnb又怕突然被取消,暫時book 左syd mel 可免費取消的酒店,半年前再算

大宅

02413124 發表於 18-11-3 08:29

Airbnb touchwood出事,知唔知保險cover 嗎?一行十一人想 ...

Bnb 都唔太平,我見有motel仲平

子爵府

jessfanny 發表於 18-11-7 20:11
Bnb 都唔太平,我見有motel仲平

主要因細路多,想煮下野,方便d

大宅

02413124 發表於 18-11-3 08:29

Airbnb touchwood出事,知唔知保險cover 嗎?一行十一人想 ...

我今年暑假住咗兩間bnb,好彩冇事,都係一行11人,但兩層嘅house

子爵府

alhkwok 發表於 18-11-7 20:21
我今年暑假住咗兩間bnb,好彩冇事,都係一行11人,但兩層嘅house

可否pm我 thx

用戶要求終止服務

我都book 了可free cancellation 的apartment先,holiday holiday個度的service apartment無得改/退,唔敢book。Brisbane的住宿仲貴, 見到有間apartment好似唔錯就hold咗先。

男爵府

回覆 titanlow 的帖子

布里斯本咩appartment呀?

用戶要求終止服務

回覆 sylvia_chik 的帖子

Ivy Eve Apartment

大宅

回覆樓主:

刚過的暑假去了兩星期,非常好玩。如不自驾应租黃金海岸上的apartment. 食野方便。自驾可租house, 自己煮。
有時間要去拜倫湾,上次好彩,看到十多條鯨魚和海豚,但距離較遠,帶細望遠鏡好D。記得要上塔,免费的,但是分時段,要攞籌。我上次就攞了一小時後。當然出海看就近好多。

別墅

陪月勳章

titanlow 發表於 18-10-29 10:16
剛剛買了澳航2019年8月飛布里斯本的機票,大人$4900 細路$3500 (計埋稅和燃油附加費),1/11後燃油附加費 ...

可否分享行?謝謝。

用戶要求終止服務

回覆 Agnes'b 的帖子

我只係買了機票和book 了可取消的apartment⋯行程唔會咁早計劃呀!睇下blog and bk 分享先再諗。

大宅

titanlow 發表於 18-11-8 16:57
回覆 sylvia_chik 的帖子

Ivy Eve Apartment

幾靚喎

大宅

回覆樓主:

好開心, 剛剛confirm 左來回BNE 機票, 終於可以嚟報到喇!

第一次同家人沖出亞洲,第一次去以英語為主的國家自由行, 真係好大鄉理, 咩都唔識, 希望大家多多指教。

八月中出發, 話九日, 其實得七日。唔敢去太遠諗住淨係玩GC 同 BNE 會簡單啲。

未Book 酒店, 本來諗住全程住GC, 但因為回程係早上十點幾機, 而家諗緊好唔好尾果兩日住Brisbane.

子爵府

回覆 mimi1102 的帖子

SAME 我都係第一次帶住十個人衝出亞洲我地會HKG->SYD,SYD->MEL, MEL->BNE, BNE->HKG

首頁

尾頁

跳至