便秘求救

yauyaucc
|
剛三個月,已每天食水果蔬菜,食孕婦益生菌都去唔到厠所!有咩方法可以去到丫!(emoji)(emoji)(emoji)‍♀️
我要做媽媽
|
大量飲水,真係要食好多蔬菜...
Evacheng36
|
食粗糧!蕃薯最見效,我之前痾到見血,超痛苦!後來睇中醫叫我食多啲粗糧,蕃薯,小米,藜麥⋯ 健康又有效!食過葉翠X隻益生菌都冇料到
pigpigFF
|
益生菌都吾得?? 我依家食左幾日, 就系因為便秘先買黎試下...
見有的人話KEEP住食有效
euniceypy
|
Me2谷左幾日超辛苦!
已經有食菜,又食左半個黃色火龍果,蕃薯,西梅,飲埋西梅汁都無。對上果次第一次試西梅汁,飲完第二日柯清晒超爽。但之後隔左2日柯左一小粒,而家再隔多3日,一直未有得柯
pp318pp318
|
真係好難頂,一係去唔到,一係就肚痛咁痾,好辛苦
Kapui127
|
食少d菜都唔得㗎,可以試下紫薯
Jessie12300
|
euniceypy 發表於 18-10-29 13:09
Me2谷左幾日超辛苦!
已經有食菜,又食左半個黃色火龍果,蕃薯,西梅,飲埋西梅汁都無。對上果次 ...

我果日痾四次,跟住三日無,第四日痾DD,好煩惱
patlwy
|
可以試下食cata 佬吖
我未懷孕前都已經經常便秘
試過葉碎碎都三四日先去到
而家食cata佬日日都定時可以去到
cookingbaby
|
都係吃多D水果蔬菜,飲多D水嘅啫,有咗都係會便秘嘅。
calbeemama19
|
yauyaucc 發表於 18-10-29 10:27
剛三個月,已每天食水果蔬菜,食孕婦益生菌都去唔到厠所!有咩方法可以去到丫!(emoji)(emoji)(emoji)‍♀ ...

孕婦要飲多d 水,平日每日飲10 杯水,包括牛奶、豆奶,一有便意馬上去廁所吧,去多幾次吾緊要,我現在早上習慣先飲1-2 杯水,先食早餐,大約2 小時內便有便意~
laisausau
|
剛三個月,已每天食水果蔬菜,食孕婦益生菌都去唔到厠所!有咩方法可以去到丫!(emoji)(emoji)(emoji)‍♀ ...

試下橙粉,記得要喝返好多水
yauyaucc
|
laisausau 發表於 18-10-30 10:21
試下橙粉,記得要喝返好多水

今日產檢,醫生都介紹,今晚會試 ☺️thanks
haha748494
|
我就朝早起身飲一大杯暖水,可以通便,補充水份。
白羊女
|

飲半樽100%西梅汁。隔幾個鐘就有得去