夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

瑤瑤~ 發表於 18-10-30 09:11
你確定你真係佢老婆?
在我心目中只有老闆同員工既身份先會咁做(憑單claim錢)
$2000家用都俾得出手, ...

樓主你個標題係未九錯咗?何為零用錢先?

伯爵府

瑤瑤~ 發表於 18-10-30 09:11
你確定你真係佢老婆?
在我心目中只有老闆同員工既身份先會咁做(憑單claim錢)
$2000家用都俾得出手, ...

我覺得咁啦,老公唔掂要體諒,但唔掂到咁就比老婆出黎做野公一份婆一份我ok, 生活都係一般家庭咁2個人努力一定ok的,但2千再加比收據,咩意思呢,我真心唔識加無心去維持頭家,曾經有個男友因經常出差或無咩時間陪我,佢每月比2千5零用我,當買野食,我覺得2千5好少錢無拒絕亦唔太覺特別開心,只覺得係佢一點小心意,原來相比下已經叫ok

瑪瑙宮

fatping 發表於 18-10-30 09:28
我覺得咁啦,老公唔掂要體諒,但唔掂到咁就比老婆出黎做野公一份婆一份我ok, 生活都係一般家庭咁2個人努力 ...

我覺得有心意好好丫.

大宅

回覆 mini1204 的帖子

唔做喇,決定出返黎做野

大宅

Nikkichau 發表於 18-10-29 19:21
老公每個月淨系俾2000蚊,連埋買送同日用品,大家覺得有冇可能?

淨買餸都唔夠啦仲要買埋日用品。
零用係比你自由去用買冇謂嘢先叫零用(emoji)

男爵府

$2000除31日=64.5一日
不如你返工倒轉你比$2千佢洗
你老公真係比散子你當家用,虧佢講得出

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

今時今日大把工$60一個鐘, 我當佢揾呢條數, 佢每日俾d家用只係一個鐘多dd! 叫佢唔好做野, 你去揾份工番, 再俾番$2000佢理頭家!
睇完你佢俾你d家用, 我唔敢成日話我老婆攞完我份糧俾番七八仟我唔夠洗了!

別墅

老公每個月淨系俾2000蚊,連埋買送同日用品,大家覺得有冇可能?

你有冇工作?

別墅

回覆樓主

嘩。樓主。先話下你有無收入先。
如果有:咁可以講過去。當要你幫補。

如果無:仲離地過我件賤野喎!我話ftm⋯⋯我件賤野都話比三千啦。不過太離地,所以我決定唔會ftm補罩我離婚都養得既自己同小朋友。

唔洗吸佢斗出離既費氣呀
男人都係追你就寶,娶左就草(emoji)(emoji)

大宅

日用品而家都好貴,洗頭水洗衣液,就算藥房平過超市,$2000真係唔夠,就算唔日日煲湯,都仲要買餸,大人求其一餐都話無問題,但小朋友要夠營養的……

伯爵府

2000蚊家用真係唔夠用

大宅

回覆 hamsterma 的帖子

我返工,連家用/零用都無呀... 小朋友既支出,例如學野 (每人比一半),書簿費等等,都要出.... 好羨慕有家用既JM 們

男爵府

Xmas11 發表於 18-11-21 09:27
回覆 hamsterma 的帖子

我返工,連家用/零用都無呀... 小朋友既支出,例如學野 (每人比一半),書 ...

我都冇家用架,我俾10k 婆婆去幫我湊仔,老公就自己俾返家用兩老,我自己都係得少少洗,但係公一份婆一份好合理,冇乜特別

首頁

尾頁

跳至