懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 RubyYu07 的帖子

我擔心照唔到,但又想早啲知道喎其實我約左聽日去,聽日唔去就要再約,約到嘅話要11w先做檢查

複式洋房

回覆樓主:

我果陣九週先去照

珍珠宮

apple1210 發表於 18-10-29 21:58

我擔心照唔到,但又想早啲知道喎其實我約左聽日去,聽日唔去就要再約,約 ...

祝福聽日你地就可以見到閃閃啦…

男爵府

我4週流啡去照確定唔係宮外孕,剛6週就睇到心跳,我覺得早期照下係好嘅,確定各方面正常無問題先。
其實生b養個b成件事都好哂錢,檢查清楚係保你同bb平安,老公咩影響都無佢梗係覺得好多野無必要。

大宅

我擔心照唔到,但又想早啲知道喎其實我約左聽日去,聽日唔去就要再約,約 ...

我7wk照到閃閃。。
由4wk驗到都等左3星期先照,好煎熬。。。
所以照閃前我驗左幾次血,確保bb至少有正常生長。。但都好唔實在

男爵府

apple1210 發表於 18-10-29 21:30
回覆 lovelypowerpuff 的帖子

係咪多數都check到心跳?我聽同事講政府同私家個預產期有機會有出入 ...

我7週幾照到了
其實都係跟胎size 政府起先係跟last m
如果你係私家照到大細有出入就跟超聲波

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

7w幾其實都應該照到

大宅

fairymeow 發表於 18-10-29 23:01
我7wk照到閃閃。。
由4wk驗到都等左3星期先照,好煎熬。。。
所以照閃前我驗左幾次血,確保bb至少有正常生長 ...

乜指數為之有孕?我明天有報告,電話通知

大宅

alsi 發表於 18-10-30 00:24
乜指數為之有孕?我明天有報告,電話通知

HCG 值過5就係有懷孕/胚胎着過床
我wk4驗 801

祝好孕

男爵府

如果真足7week多數照到ga la~照個肚超大概500-1000內,照完安心d,唔晒$,男人係唔會明 ga~BB又唔係佢身體裡面

別墅

回覆 apple1210 的帖子

我7週6D去照 , 都照到閃閃同check 胎size confirm 預產期

洋房

apple1210 發表於 18-10-29 19:41
而家已經7weeks5days,見網上話去產檢已經可以照到閃閃,但我老公就覺得其實仲好細粒,應該咩都照唔到,覺 ...

等到8-9 week 先去照超聲波比較好,見到BB有心跳,你自己會安心些~

複式洋房

多謝大家俾意見我
希望順利見到閃閃啦

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

apple1210 發表於 18-10-30 11:25
多謝大家俾意見我
希望順利見到閃閃啦

首頁

尾頁

跳至