13週打敗仗,可以食幸(look)傷風素嗎?

kwokmanching
|
剛踏入13週,今日開始流鼻水同打噴嚏,有冇過來人?請問可以點做?食幸(look)傷風素有害嗎?
lovelypowerpuff
|
kwokmanching 發表於 18-10-29 19:47
剛踏入13週,今日開始流鼻水同打噴嚏,有冇過來人?請問可以點做?食幸(look)傷風素有害嗎?
...

去睇醫生啊
有bb 之後有咩事食藥我都會睇左醫生先
musiccisum
|
kwokmanching 發表於 18-10-29 19:47
...

應該唔食得喎,
最好睇醫生
RubyYu07
|
唔好自己食藥,一定要睇醫生
Cindy曾
|
...

睇中醫了,我昨晚開始頭疼喉嚨痛,今天流鼻血為有睇中醫希望有效果

|
Cindy曾 發表於 18-10-29 21:18
睇中醫了,我昨晚開始頭疼喉嚨痛,今天流鼻血為有睇中醫希望有效果

好怕要煲中藥仲要飲埋,依家嗅d味一唔like就吞唔落
Cindy曾
|
kwokmanching 發表於 18-10-29 22:48
好怕要煲中藥仲要飲埋,依家嗅d味一唔like就吞唔落

農本坊藥粉啊!泡開水二分鐘!
Cindy曾
|
...

你煲蘋果雪梨冰糖水飲加片薑,上午飲 留一杯保暖壺晚餐飲。中午吃飽飯蒸橙食!
bebebei
|
我都打敗仗冇睇醫生,個鼻係咁流鼻水好辛苦
|
Cindy曾 發表於 18-10-29 22:56
你煲蘋果雪梨冰糖水飲加片薑,上午飲 留一杯保暖壺晚餐飲。中午吃飽飯蒸橙食!
...

好有研究,就照你嘅意思。反正我都鍾意飲蘋果雪梨
|
bebebei 發表於 18-10-29 23:31
我都打敗仗冇睇醫生,個鼻係咁流鼻水好辛苦

而家啲傷風流感,好犀利,我都要儘量習慣戴口罩。
wcbbbbbb
|
...

藥唔好亂食!等醫生開
不過可以飲康鈣C
cookingbaby
|
有咗一定唔可以亂食藥吖,問清楚醫生先得。
dolldollk
|
睇醫生, 有比孕婦既藥, 亂食藥加休息唔夠都對bb唔架, 拿拿聲去睇唔好拖
pycc8899
|
有咩e郁都係去睇醫生隱陣d
我要做媽媽
|
睇中醫既話,我覺得見效比較慢架。你下次就咪自己亂食藥亞
bebebei
|
kwokmanching 發表於 18-10-30 07:14
而家啲傷風流感,好犀利,我都要儘量習慣戴口罩。

係,戴左口罩好好多
cookingbaby
|
有咗唔舒服嘅話唔好亂食藥呀,問清楚醫生先好食。