人奶b 夜晚飲完放低就醒,搞左成晚都唔訓

3bees3bees
|
初生第七日,全人奶b, 夜晚一點幾埋身半個鐘訓著,一放落床,又會咀郁郁跟住又喊,抱起再埋身半個鐘,放低訓左半個鐘又醒又喊要飲奶咁,keep住成晚都係咁. 明明日頭一飲完放低可以訓半個鐘,點解夜晚會係咁好似食極都唔飽咁?
我要做媽媽
|
佢唔系食極都唔飽,系當咗你人肉奶咀亞。我建議你試下俾假奶佢食,佢應該系冇安全感,所以想啜住你訓
3bees3bees
|
我要做媽媽 發表於 18-10-29 22:05
佢唔系食極都唔飽,系當咗你人肉奶咀亞。我建議你試下俾假奶佢食,佢應該系冇安全感,所以想啜住你訓 ...

咩係假奶
我要做媽媽
|
回覆 3bees3bees 的帖子

安撫奶咀,你唔俾既話,俾佢當成人肉奶咀仲辛苦
bchuma
|
3bees3bees 發表於 18-10-29 20:06
初生第七日,全人奶b, 夜晚一點幾埋身半個鐘訓著,一放落床,又會咀郁郁跟住又喊,抱起再埋身半個鐘,放低 ...

你試下將佢放子你隔離
sunshine_paris
|
飲完奶是自己鬆開口嗎?
3bees3bees
|
sunshine_paris 發表於 18-10-31 12:00
飲完奶是自己鬆開口嗎?

yes, 但放反低又咀郁郁之後就喊,有時即刻醒,有時半個鐘後
3bees3bees
|
bchuma 發表於 18-10-30 23:09
你試下將佢放子你隔離

但怕壓到佢
3bees3bees
|
我要做媽媽 發表於 18-10-30 22:09

安撫奶咀,你唔俾既話,俾佢當成人肉奶咀仲辛苦

初生可以用安撫奶咀嗎
我要做媽媽
|

睇你自己點取捨喇,如果我bb當我系人肉奶咀咁,時不時就想埋身啜下,我肯定會俾安撫奶咀佢食
bchuma
|
3bees3bees 發表於 18-11-1 14:52
但怕壓到佢

其实佢缺乏安全感。不過都係安全第一

RubyYu07
|
夜晚唔係想食,係想啜住,尋求安全感
RubyYu07
|
我要做媽媽 發表於 18-11-1 22:06

睇你自己點取捨喇,如果我bb當我系人肉奶咀咁,時不時就想埋身啜下,我肯定會俾安 ...

不過未滿月就比奶咀似乎又早左D
haha748494
|
好多BB都會覺得缺乏安全感,試下用被包實BB
sunshine_paris
|

3bees3bees 發表於 18-11-1 14:51
yes, 但放反低又咀郁郁之後就喊,有時即刻醒,有時半個鐘後

試下整個米袋放心口仔
(有d人個d好大個,我覺得太大少少危險,我個陣用隻新的長襪,放米落去,之後縫好佢,少少重量)

我初初會抱多一陣,瞓淋左先好慢好小心放
米米CLUB
|
似冇安全感,吸啜有安撫作用,可以試用奶嘴,或者放件你著過嘅衫包住佢,佢聞到會覺得媽媽喺身邊