網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見樓下飛髮鋪可以取貨,髮型師又剪得幾好,所以想係佢度收淘寶,等佢多小小收入,幫補下鋪租。。。點知。。第一次試集運王就中伏。有三件貨去左佢度。。第一件。波鞋已經計4.5公斤!!! 實重係1.1....我仲有個氣炸鍋同一堆衫去緊。。。。。唉。。。 大家小心。。。除非你買d好重/好細的野,唔係千奇唔好用。。。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

missvivi 發表於 18-10-30 08:57
見樓下飛髮鋪可以取貨,髮型師又剪得幾好,所以想係佢度收淘寶,等佢多小小收入,幫補下鋪租。。。點知。。 ...
一對鞋4.5KG ??? 點解唔問下客服呢?? 阿婆走得快一定有古怪................
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

andyman 發表於 18-10-30 09:14
一對鞋4.5KG ??? 點解唔問下客服呢?? 阿婆走得快一定有古怪................

佢計體積比,實重係1.1公斤。 我淘左十幾年寶,用過不同的集運,今次真係開眼界呀!一個字勁!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

missvivi 發表於 18-10-30 09:17
佢計體積比,實重係1.1公斤。 我淘左十幾年寶,用過不同的集運,今次真係開眼界呀!一個字勁!
...

是否呢間集運王呀https://www.groupnship.com.hk/, 我見限單邊120-180CM喎, 你對鞋咁長??點會計體積, 一係你比人呃左, 一係你呃我

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

我用集運王幾年,亦買過唔止一對鞋,從來未試過有咁嘅情形喎
仲有,比錢前,佢一定要你按咗 : 試算運費,先可以再進入其他程序,點會比錢時先知呀!?

男爵府

andyman 發表於 18-10-30 09:24
是否呢間集運王呀https://www.groupnship.com.hk/, 我見限單邊120-180CM喎, 你對鞋咁長??點會計體積, 一係 ...

有圖有真相
明顯就係我比人呃啦。。好在氣炸鍋平安過渡。

翡翠宮

missvivi 發表於 18-10-30 12:19

有圖有真相

竟然有集運咁計體積重, 米鬼幫趁佢啦.

伯爵府

最近我張書台椅,66*64*53,除返6000,計左我37.3公斤,我total 貨超過50kg,派送人仔5.5/kg。睇佢出磅數果刻個心都實一實,只怪自己輕視左個體積重,下次醒d,大件貨用第二間。整體黎講,集運王真係幾平和乾淨。

公爵府

missvivi 發表於 18-10-30 12:19

有圖有真相

冇用過集運王,但係有乜鞋盒係 42x32x20 ,同佢講聲會唔會入錯機 ~

別墅

回覆樓主:

你試下同客服講,我試過一次又係計咗體積重 ,結果佢收平我少少

複式洋房

missvivi 發表於 18-10-30 08:57
見樓下飛髮鋪可以取貨,髮型師又剪得幾好,所以想係佢度收淘寶,等佢多小小收入,幫補下鋪租。。。點知。。 ...

我都用開集運王,試過咁情況,同客服講返佢就即時改返實重比我喇,果次同佢講左入面係咩黎冇可能咁計就ok

別墅

聽講點對點細件貨都唔抵

侯爵府

回覆樓主:

中過, 有體積唔用佢

侯爵府

幾乎間間都計體積,你個case只有用hotbuy唔計。對鞋42cm有古怪,係唔係靴?

伯爵府

mercilala 發表於 18-10-30 15:47
我都用開集運王,試過咁情況,同客服講返佢就即時改返實重比我喇,果次同佢講左入面係咩黎冇可能咁計就ok
...

原來有得傾!不過集桌運王係好乾淨既集運。我在灣仔取,人仔5蚊 1 kg,無首重。

男爵府

ensureyip 發表於 18-11-1 23:06
幾乎間間都計體積,你個case只有用hotbuy唔計。對鞋42cm有古怪,係唔係靴?

係波鞋。今日收左貨,係賣家再加多個大盒入住對鞋。我呢個case,唔計體積唔止你講個間,dimbuy同官集都唔會咁計。

侯爵府

missvivi 發表於 18-11-1 23:43
係波鞋。今日收左貨,係賣家再加多個大盒入住對鞋。我呢個case,唔計體積唔止你講個間,dimbuy同官集都唔會 ...

dimbuy信譽麻麻,官運少自取。下次你留言叫賣家有咁細包咁細,賣家會識做,我都係咁備注

男爵府

missvivi 發表於 18-11-1 23:43
係波鞋。今日收左貨,係賣家再加多個大盒入住對鞋。我呢個case,唔計體積唔止你講個間,dimbuy同官集都唔會 ...

即係吾關集運王事?

男爵府

carriemama 發表於 18-11-4 10:26
即係吾關集運王事?

睇你點睇啦。如果佢要揸正做,我氣炸鍋都要計體積,佢又無計喎。其實是差不多間間寫都係要計體積,不過又唔係間間都真係計,又或者真係勁大盒同勁輕先會計。 我自己的選揀係唔再用佢,因為好難知賣家用乜野包裝,無謂比自己咁多驚喜。

大宅

大件輕野用佢唔過 50cm 會穩陣唔使體積重.好多只係得40cm
crazy 係除 9000 其他通常徐 6000

買波鞋除非系華麗包裝,未試過計體積重.

首頁

尾頁

跳至