有無jm秋冬要用油先可以解決皮膚乾嘅問題?

R_P0505
|
冬天要搽油喺塊面打底先會無咁乾,之後要再搽cream
sa1124
|
R_P0505 發表於 18-10-30 12:52
冬天要搽油喺塊面打底先會無咁乾,之後要再搽cream

夏天也有用
R_P0505
|
sa1124 發表於 18-10-30 12:53
夏天也有用

我夏天可以唔洗,但秋冬就一定要用
vickymok717
|
無錯,你用咩油呀?
R_P0505
|
vickymok717 發表於 18-10-30 14:14
無錯,你用咩油呀?

我用緊sukin rose hip oil
vickymok717
|
R_P0505 發表於 18-10-30 14:23
我用緊sukin rose hip oil
哦~~~
R_P0505
|
vickymok717 發表於 18-10-30 14:27
哦~~~

你呢?用緊邊隻?
因為我呢隻要澳洲先買到,所以都想知道有邊隻好用
wonderyi
|
我最近試左一隻有機中草品牌SDermedique的肌零精華油不錯,可以同面霜一齊用,滲透度高先可以真正鎖水補濕,而且潤而不膩,好易吸收。
lingw.
|
呢幾日轉天氣,搽左油都覺得乾

不過我是在最後個step, 用油溝cream搽

你用油打底,會好d?
kkarman
|
呢幾日都拎番d油用下,chanel美白油(無料到), haba(好快吸收), clarins(揸完好令塊面,過一陣先吸收晒)
vickymok717
|
R_P0505 發表於 18-10-30 14:45
你呢?用緊邊隻?
因為我呢隻要澳洲先買到,所以都想知道有邊隻好用

我用緊呢隻係iHerb買

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
R_P0505
|
lingw. 發表於 18-10-30 16:31
呢幾日轉天氣,搽左油都覺得乾

不過我是在最後個step, 用油溝cream搽

我無試過溝啊 我用油打底好似幾好,潤左好多
R_P0505
|
vickymok717 發表於 18-10-30 17:22
我用緊呢隻係iHerb買

正喎,謝謝妳
vickymok717
|
R_P0505 發表於 18-10-30 17:25
正喎,謝謝妳

我試過呢隻添

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
dearmelody
|
wonderyi 發表於 18-10-30 15:09
我最近試左一隻有機中草品牌SDermedique的肌零精華油不錯,可以同面霜一齊用,滲透度高先可以真正鎖水補濕 ...

請問你係邊到買?