人民幣提取要手續費

chloe666
|
中信喺自己户口拎人仔要收手續費 ,諗住拎D出黎上大6用 銀行話拎1蚊都要收費 ,請問邊間銀行拎人仔唔駛收費
alvwon
|
chloe666 發表於 18-10-30 13:10
中信喺自己户口拎人仔要收手續費 ,諗住拎D出黎上大6用 銀行話拎1蚊都要收費 ,請問邊間銀行拎人仔唔駛收費 : ...

永隆
中銀

不用手續費
kittykwok385
|
回覆 alvwon 的帖子

狼身,永享也不用手續費
chloe666
|
alvwon 發表於 18-10-30 13:53
永隆
中銀

thx
chloe666
|
kittykwok385 發表於 18-10-30 14:28
回覆 alvwon 的帖子

狼身,永享也不用手續費

thx
alvwon
|
chloe666 發表於 18-10-30 14:47
thx

好似每日限取兩萬現金

支票好似無限制
chloe666
|
alvwon 發表於 18-10-30 14:55
好似每日限取兩萬現金

支票好似無限制

ok
crystal媽咪
|
中信喺自己户口拎人仔要收手續費 ,諗住拎D出黎上大6用 銀行話拎1蚊都要收費 ,請問邊間銀行拎人仔唔駛收費 : ...

今個月係永隆、中銀同埋渣打取走人民幣冇收錢??你收錢係用現金定係支票呀?
chloe666
|
crystal媽咪 發表於 18-10-30 23:10
今個月係永隆、中銀同埋渣打取走人民幣冇收錢??你收錢係用現金定係支票呀?
...

我諗住攞人仔現金 ,佢話攞幾多都要收費 ,就算拎 1蚊都要收
crystal媽咪
|
chloe666 發表於 18-10-30 23:33

我諗住攞人仔現金 ,佢話攞幾多都要收費 ,就算拎 1蚊都要 ...

攞現金我就唔清楚。之前提及過三間都係用支票攞走,不過攞咁多人民幣現金小心啲
chloe666
|
crystal媽咪 發表於 18-10-31 00:39
攞現金我就唔清楚。之前提及過三間都係用支票攞走,不過攞咁多人民幣現金小心啲 ...

唔係拎好多咋 ,係諗住自己户口有人仔就拎黎用 ,唔駛去找換店換 ,估唔到要收錢
crystal媽咪
|
chloe666 發表於 18-10-31 00:45
唔係拎好多咋 ,係諗住自己户口有人仔就拎黎用 ,唔駛去找換店換 ,估唔到要收錢
...

你留意番喎!而家中國銀行如果喺櫃位入人仔,一蚊都要收、咩戶口都要收,人仔入鈔機就唔駛。 銀行而家乜鬼都要收錢
提款都要收錢咁變態
chloe666
|
crystal媽咪 發表於 18-10-31 00:46

你留意番喎!而家中國銀行如果喺櫃位入人仔,一蚊都要 ...

存現鈔我知要收錢 ,但唔知拎錢都要啫
係呀 早知唔鬼存入去
crystal媽咪    發表於 18-10-31 00:50
o水玲瓏o
|
crystal媽咪 發表於 18-10-31 00:46

你留意番喎!而家中國銀行如果喺櫃位入人仔,一蚊都要 ...

我上星期先分左2日係中銀櫃位入人仔,冇收我錢喎
crystal媽咪
|
o水玲瓏o 發表於 18-10-31 02:07
我上星期先分左2日係中銀櫃位入人仔,冇收我錢喎

咁好?!如果入鈔機滿咗,-。入櫃位就冇收錢不過要收費之後我冇試過人民幣現鈔出入,全用支票
crystal媽咪
|

你有冇中國銀行戶口呀!用支票係中信攞咗,再轉去中國銀行。我今日幫你問咗中國銀行攞人民幣現金唔駛收錢
chloe666
|
crystal媽咪 發表於 18-10-31 15:41
你有冇中國銀行戶口呀!用支票係中信攞咗,再轉去中國銀行。我今日幫你問咗中國銀行攞人民幣現金唔駛收錢
...

唔該晒你呀
我冇中銀戶口呀 ,但都會諗住開票搬錢去第度開户
crystal媽咪
|
chloe666 發表於 18-10-31 15:51
唔該晒你呀
我冇中銀戶口呀 ,但都會諗住開票搬錢去第度開户

不用客氣。如果你第日都會用人民幣做定期。永隆利息高過中銀。 不過中信咁差真係要走
chloe666
|
crystal媽咪 發表於 18-10-31 16:00
不用客氣。如果你第日都會用人民幣做定期。永隆利息高過中銀。 不過中信咁差真係要走
...

係呀
Thx
crystal媽咪    發表於 18-10-31 16:14
ttk123
|
咁知唔知南洋atm提人仔要吾要收費