28週後胎動

cl2018
|
請問大家28週後既胎動係咪夜晚活躍d 架?
日間都有旭的,但夜晚就多d
猫物語
|
cl2018 發表於 18-10-30 14:36

我自己就28週至36週之間係比較活躍,之後可能無乜位,郁得少d動作細d。
Connie_cat
|

我覺得夜晚個人靜落嚟,唔係好似日間咁郁動咁多,所以容易感覺到BB夜晚好似活躍啲
我要做媽媽
|
我都覺得系夜晚個人靜落黎,所以覺得bb郁得比較多
cl2018
|
Connie_cat 發表於 18-10-30 16:10
我覺得夜晚個人靜落嚟,唔係好似日間咁郁動咁多,所以容易感覺到BB夜晚好似活躍啲
...

過左28週後,自己成日諗
好大壓力咁
Connie_cat
|
cl2018 發表於 18-10-30 23:39
過左28週後,自己成日諗
好大壓力咁

點解大壓力?
Wafry
|
之前聽講座話個個B 唔同, 有D日頭郁多, 有D夜晚郁多, 不過只要睇住佢每日郁個次數差唔多就OK
Qoo815
|
可能日頭要返工, 有郁唔多覺又唔算好犀利
夜晚睇電視果時, 靜靜到就fell到佢亂咁郁
而家28週, 覺得好得意
cookingbaby
|
之前問過D朋友,都係話晚上郁得多D,我自己都係咁。
luvdarren
|
Wafry 發表於 18-10-31 08:32
之前聽講座話個個B 唔同, 有D日頭郁多, 有D夜晚郁多, 不過只要睇住佢每日郁個次數差唔多就OK ...
我都成日聽唔同既產前講座, 知多D 麻, 黎緊WEEKEND 會去聽美X臣個場

cl2018
|
Connie_cat 發表於 18-10-31 01:14
點解大壓力?

成日諗郁得個次數夠唔夠呢
日間郁得少d 又諗
kaka0324
|
我而家27週幾,日夜都好活躍,成日踢我了。
hamsterma
|

夜晚一晚踢膀胱,搞到一晚都想去廁所
Connie_cat
|
cl2018 發表於 18-10-31 10:34
成日諗郁得個次數夠唔夠呢
日間郁得少d 又諗

放鬆d,聽人講BB要到30幾週打後先會有規律啲嘅胎動,如果BB夜晚郁動都多嘅就冇問題啦~如果真係有咩問題,產檢嘅時候就問下醫生
haha748494
|
可能夜晚安靜D,所以覺得旭多D,我覺得食完飯,BB活躍D。