有搽開油嘅你,有冇乜嘢可以推介呀?

plumtree
|
呢幾日真係干到對腳變左大蟒蛇。蛇皮咁。我本身好怕笠痴痴(旦我係干性皮膚),所以我冇搽野口號嘅習慣。不過,干到咁,睇嚟真係要做啲野。走落樓下間屈人寺,竟然冇乜嘢可以揀,一係就300+嘅olatum一係就得強生。
你哋有冇乜嘢可以推介比我呀!唔該。最好講埋點用。唔該先
mama915
|
我都想知 邊隻好
sky_blue618
|
我係敏感乾肌,多數用Aveeno lotion/甜杏仁油(I herb)/山茶花油( Elemis)
超級特務
|
plumtree 發表於 18-10-30 14:50
呢幾日真係干到對腳變左大蟒蛇。蛇皮咁。我本身好怕笠痴痴(旦我係干性皮膚),所以我冇搽野口號嘅習慣。不 ...

平就買甘油加落潤膚露度,溝勻揸。
YY1101
|
Aqueous cream溝emulsifying ointment
QUEEN314
|
回覆 plumtree 的帖子

我用Alquimia 嘅油
007~sa
|
好用唔會係屈臣寺賣
身體唔係乾先開始搽......
本身0
乾-1 搽完+1 先係等於0
happylife1210
|
呢幾日真係干到對腳變左大蟒蛇。蛇皮咁。我本身好怕笠痴痴(旦我係干性皮膚),所以我冇搽野口號嘅習慣。不 ...

我用aveeno lotion 搽身,好乾時用油!萬寧有賣!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
女皇駕到
|
沖完涼後倒少少almond oil/shea butter,印乾身,再搽cetaphil moisturizing cream。
tsung
|
搽身推介QV cream
kmyi0_0
|

我係thann油+cream 咁用
唔笠
ninachu
|

我有蛇皮,之後睇e生介紹我用qv cream(搽左廿年, 早晚各搽1次,而家皮膚好滑無蛇皮
|

我用有機椰子油
沖完涼搽全身搽完先抹身
試過其他其他牌子油
毛巾好快有味
luvkaka
|

Iherbs trail有支pure avocado oil $20 買咗支黎未試細細支的