驗孕棒 C深T淺 .. 算吾算係中左???

c0nx2
|

其實只係大約記得自己多數係月中時間黎M
但上個月幾時M就真係一啲印象都無
今個月24號忍吾住自己驗下喇 , 一開始時只係見到1條線 , 等左一陣先見到1條好淺色既線
之後27號就用晨尿再驗多次 , 今次好快就見到條淺色線 , 但都係勁淺色

呢幾日條腰好攰 , 肚既2邊有少少扯住咁
尋晚訓著左 , 忽然老公一手壓落我個胸度 , 我當堂痛到醒左
我發現向左訓 , 個胸都係好痛 , 我吾識形容係痛 / 脹到痛
只係覺得好痛炸 , 但呢啲痛既情況都係訓係床先會出現

肚我都吾識太形容 , 都係感覺吾舒服咁

如果我落診所驗孕 , E生問我最後幾時黎M
我答吾到佢確實日子 , 會吾會有影響嫁 ?
定係直接去婦科度驗孕好啲吖?

momomee
|
c0nx2 發表於 18-10-30 18:07
今個月24號忍吾住自己驗下喇 , ...

我建議你最好諗返起邊日黎m, 唔係佢好難開證明(信上要有最後黎經日同預產期)睇返whatsapp可能會有蛛絲馬跡?
c0nx2
|
momomee 發表於 18-10-30 20:32
我建議你最好諗返起邊日黎m, 唔係佢好難開證明(信上要有最後黎經日同預產期)睇返whatsapp可能會有蛛絲馬 ...

其實我都搵過哂wtsapp同啲fd對話,睇下自己有無講幾時黎m個啲,唉,無吖(emoji)(emoji)
但個fd 話我口頭有講,話好似係19號
hontari
|
唔一定有好準確的last m日子(咁當然唔好差太遠,以為月中原來係月頭啦),去做第一次照聲波,醫生會睇bb size再確定預產期的,到時出懷孕證明直接寫預產期
Amberchy731
|
都好大機會中左喇 如果未去診所
試下再買多兩支驗下喇
我開頭都係同你一樣C深T淺
過多兩日再驗兩條線都好深色喇

c0nx2
|
hontari 發表於 18-10-31 00:10
唔一定有好準確的last m日子(咁當然唔好差太遠,以為月中原來係月頭啦),去做第一次照聲波,醫生會睇bb s ...

原來上個月21號黎m ,不過我通常都係黎得4日就完左,不過由上星期五個肚開始痛,星期六就胸痛,個肚keep 住抽住痛,今日覺得連笑得大力啲都抽住痛,我諗住聽日再驗多次,如果真係仲係一深一淺,我就去診所再驗多次好似好啲,原本都有諗住去照下超聲波,但又驚食詐糊,搞到我都好緊張
c0nx2
|
Amberchy731 發表於 18-10-31 00:30
都好大機會中左喇 如果未去診所
試下再買多兩支驗下喇
我開頭都係同你一樣C深T淺

我準備聽日驗第三次希望可以早啲知道中吾中喇,至竹真係中左,可以提早準備野嘛
Christine2007
|
c0nx2 發表於 18-10-31 00:33
我準備聽日驗第三次希望可以早啲知道中吾中喇,至竹真係中左,可以提早準備野嘛
...

你可以買電子個隻cb驗丫。重可以知有幾多週。大約要dd之後幾日先可以用到普通驗見到條線的。
c0nx2
|
回覆 Christine2007 的帖子

今朝條線深色左吖
收工去診所再驗多次
Christine2007
|
c0nx2 發表於 18-10-31 12:14
回覆 Christine2007 的帖子

今朝條線深色左吖

去之前記得3個鐘吾好去尿尿。因為有啲醫生太淺色吾會開証明俾你
c0nx2
|
Christine2007 發表於 18-10-31 13:41
去之前記得3個鐘吾好去尿尿。因為有啲醫生太淺色吾會開証明俾你

我諗我應該忍到既

mylilone
|

我果陣都係好淺好淺色 我係喺診所驗 醫生話就算得個影咁淺都係positive 只係剛懷孕指數唔高所以好淺色 可以過兩日再驗多次 緊張既話可以去診所抽血驗 咁就實準
c0nx2
|
mylilone 發表於 18-10-31 17:41
我果陣都係好淺好淺色 我係喺診所驗 醫生話就算得個影咁淺都係positive 只係剛懷孕指數唔高所以好淺色 可 ...

我今日深左吖

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Amberchy731
|
c0nx2 發表於 18-10-31 17:43
我今日深左吖

恭喜哂去左診所未呀?
c0nx2
|
Amberchy731 發表於 18-10-31 20:28
恭喜哂去左診所未呀?

中左吖係咪要開始食葉酸嫁喇?
同咪係咪可以去book埋照超聲波嫁?
Amberchy731
|
c0nx2 發表於 18-10-31 21:00
中左吖係咪要開始食葉酸嫁喇?
同咪係咪可以去book埋照超聲波嫁?
...

頭3個月主要食葉酸
好多媽咪都食惠氏個隻營養片
不過好大粒我就吞唔到 你可以試下既
再唔係可以去藥房買純葉酸 好細粒架咋
而家係咪around 6week?
有時太細都有可能照唔到架
最緊要快快手去醫院排左產檢先
超聲波之後再出去照都未遲
c0nx2
|
Amberchy731 發表於 18-10-31 21:05
頭3個月主要食葉酸
好多媽咪都食惠氏個隻營養片
不過好大粒我就吞唔到 你可以試下既

純葉酸,1日1粒咁食?
我都吞吾到大粒野
就咁去e院俾佢排產檢?
E生話4,5週
芷柔
|
c0nx2 發表於 18-10-31 21:09
純葉酸,1日1粒咁食?
我都吞吾到大粒野
就咁去e院俾佢排產檢?

GNC個隻葉酸細細粒好易食
hamsterma
|

努力記下幾時黎M,黎個要計預產期
c0nx2
|
芷柔 發表於 18-11-1 06:19
GNC個隻葉酸細細粒好易食

其實有無限1日食幾多嫁?
因為E生無同我講